Дългочаканият мач от световните квалификации между Бразилия и Аржентина бе прекратен в 7-та минута. Тогава на пистата влязоха здравни служители и полицаи със задачата да депортират състезаващите се във Висшата лига Емилиано Мартинес (Астън Вила), Емилиано Буендиа (Астън Вила), Джовани Ло Селсо (Тотнъм) и Кристиан Ромеро (Тотнъм). Според световните медии четиримата излъгали бразилските власти, че са били извън пределите на Англия поне 14 дни, преди пристигането им в Бразилия.

Заради това футболистите и треньорското ръководство на скамейката на Аржентина се прибраха в съблекалнята. Скоро след това същото сториха и играчите на терена. Капитаните на двата отбора Неймар и Лионел Меси опитаха да разговорят със служебните лица, докато по-голямата част от бразилските футболисти разгряваха на терена. Зрителите на телевизионното предаване разчетоха думите на Лионел Меси към властите: “От три дни сме тук. Изчакаха мачът да започне… Защо не ни предупредихте по-рано. Ако нищо не е станало, тръгвайте си”. Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони добави: “Защо не дойдоха в хотела?”

В крайна сметка почти час след прекъсването на мача от КОНМЕБОЛ обвиха официално - мачът е прекратен! Сега Дисциплинарната комисия на ФИФА трябва да вземе решение за това дали мачът ще бъде доигран в друг ден, или ще бъде приписана служебна победа на някой от двата отбора.

Така повторението на финала в Копа Америка отпреди 2 месеца не се състоя...докрай. Аржентинците се завърнаха в Бразилия, след като спечелиха трофея насред легендарния "Маракана" с 1:0 след гол на Анхел Ди Мария.