Нюкасъл изпусна Манчестър Юнайтед след вдъхновена игра и стигна само до 1:1 на своя „Сейнт Джеймсис Парк“ в 19-ия кръг на Висшата лига. 

Свраките заслужаваха победата, след като създадоха редица положения, които пропуснаха с лека ръка, а и Давид де Хеа за пореден път направи ключови спасявания. 

Червените дяволи бяха трагични до почивката и макар и след това да се подобриха, дори точката изглежда отлична за тях на фона на показаното. 

Това бе първият  мач за Юнайтед след повече от 2 седмици пауза, като тимът има 28 точки. Нюкасъл е с 11 пункта и остава в зоната на изпадащите, като може да съжалява, че не спечели двубоя. 

Началото бе равностойно и сравнително спокойно преди Свраките да ударят още в 7-ата минута. Лонгстаф отне от Варан и пусна вляво към Сен-Максимен, който напредна, бутна топката вдясно и с майсторски удар от границата на наказателтното поле я прати до гредата, за да хвърли феновете в екстаз! 

Домакините станаха още по-уверени и в 12-ата минута Жоелинтон стреля нелошо, но покрай вратата. Гостите стигнаха до нещо по-опасно в 16-ата минута, но пасът към Роналдо се оказа малко по-силен и за Дубравка нямаше проблеми. 

Червените дяволи стигнаха до няколко корнера, които не им донесоха нищо, докато домакините контраатакуваха опасно и в 23-ата минута Шелви накара Де Хеа да избира силния му удар. 

Юнайтед продължи да бъде неубедителен в нападение и не успяваше да създава чисти положения. Дори Кристиано Роналдо зарадва феновете на домакините, когато при една ситуация не уцели топката в опит  да стреля от въздуха. 

Нюкасъл пък оставаше опасен и дори в 38-ата минута Калъм Уилсън вкара след пас на Сен-Максимен, но попадението бе отменено правилно поради засада. Едва в 40-ата минута гостите стигнаха до нещо по-опасно. 

Фернандеш копна топката над стената при свободен удар и изведе Грийнууд, който успя да стигне до нея, но Дубравка също излезе и затвори младия нападател, за да предотврати опасността. В ситуацията може би имаше и тънка засада на Роналдо, който също бе там. 

В края на полувремето удар на Сен-Максимен бе блокиран, но Нюкасъл заслужено водеше на почивката, докато Юнайтед бе твърде неубедителен в представянето си. Секунди преди паузата обаче, Калъм Уилсън получи контузия и бе заменен от Джейкъб Мърфи. 

Ралф Рангник реагира с двойна смяна, като извади Фред и Грийнууд и пусна Санчо и Кавани на техните места. В 47-ата минута обаче, като по чудо Нюкасъл не вкара отново. Мърфи се измъкна отдясно и подаде пред вратата, където от 4-5 метра Сен-Максимен отклони, но твърде слабо и Де Хеа успя да реагира и да спаси. Страхотно положение за домакините! 

Веднага след това Рашфорд насочи топката под гредата, но Дубравка спаси, а изстрел на Роналдо мина встрани. Юнайтед определено реагира. В 55-ата минута Кавани пропусна да изравни, когато от чиста позиция стреля слабо и неточно след пас на Санчо. 

Стигна се до 57-ата минута, когато при една спорна топка Роналдо просто помете Фрейзър, не успявайки да играе с нея и логично получи жълт картон. Гостите ставаха все по-нервни. 

В 64-ата минута Свраките отноно бяха опасни. Жоелинтон изведе Фрейзър леко вдясно, той стреля силно в по диагонала, но топката бе насочена в тялото на Де Хеа, който се справи. Последваха и претенции за дузпа, но съдията и ВАР  не се впечатлиха. 

Гостите обаче все пак изравниха в 71-ата минута. Дало получи пространство отдясно и подаде пред вратата, където първият удар на Кавани бе блокиран, но при втория уругваецът намери мрежата, макар и със слаб, но точен изстрел. 

Веднага след подновяването на играта Сен-Максимен атакува опасно и успя да се освободи и да стреля, но Де Хеа спаси. Малко след това Кавани почти вкара отново. Телеш подаде ниска топка отляво, като пасът не бе особено силен, но все пак стигна до нападателят на далечната греда, който успя да прехвърли вратаря, но Ласелс изби влизащата във вратата топка. 

Юнайтед изглеждаше по-близо до гола, но в 88-ата минута късметът се усмихна на гостите. Мърфи стреля страхотно отляво, но топката срещна далечната греда. Тя рикошира към Мигел Алмирон, който отправи много опасен удар в горния десен ъгъл, но Де Хеа успя да избие по великолепен начин. Какъв момент! 

В добавеното време Варан спря с ръка удар на Жоелинтон на границата на наказателното поле, но съдията и ВАР подминаха ситуацията. Това определено бе много странно. 

Вратарят на Свраките Дубравка едва не закопа своите в 93-ата минута, когато изпусна една висока топка, но Кавани не успя да я насочи прецизно към вратата. Така двубоят завърши 1:1, което на фона на показаното бе доста добър резултат за Ман Юнайтед. 

Нюкасъл – Манчестър Юнайтед    1:1

1:0    Сен-Максимен 7
1:1    Кавани 71

Нюкасъл: Дубравка, Крафт, Шер, Ласелс, Манкийо, Фрейзър (74 Алмирон), Ш. Лонгстаф, Шелви, Сен-Максимен (83 Гейл), Жоелинтон, Уилсън (45+4 Мърфи)
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дало, Варан, Магуайър, Телеш, Мактомини (79 Матич), Фред (46 Санчо), Рашфорд, Фернандеш, Грийнууд (46 Кавани), Роналдо