Реал Мадрид взе само точка от гостуването на Виляреал – 0:0. Двубоят бе равностоен с шансове и за двата тима, като домакините удариха една греда. За гостите същото сториха Гарет Бейл и Лука Йович.

С този успех Реал остава на върха в класирането с 54 точки, с 4 повече от Севиля. Виляреал е пети с 36. За тима на Реал предстои тежко гостуване на ПСЖ в осминафиналите на Шампионската лига. Двубоят в Париж е във вторник.

Новината в тима на Реал бе присъствието на Герет Бейл в титулярния състав. Уелсецът записа последните си минути с белия екип на 28 август. Бейл действаше на върха на атаката, в отсъствието на големия лидер на Реал Карим Бензема.

Тимът на Карло Анчелоти започна добре срещата, но първата опасност бе за домакините. В 6-та минута Самуел Чуквуезе проби в наказателното поле на гостите, но не успя да пусне добър пас. Малко след това гостите имаха претенции за дузпа за удар без топка на Раул Албиол срещу Винисиус. Реферът обаче подмина ситуацията.

Виляреал заигра много добре и до края на полувремето като по чудо не отбеляза. В 18-та минута Данжума стреля мощно по диагонала, но топката се отклони в страничната греда. В 38-та минута Куртоа отрази още един много опасен удар – Морено стреля по диагонала, но не успя да преодолее стража на гостите. В края на първата част Бейл бе изведен сам срещу вратаря на домакините, но не успя да го преодолее.

Реал показа по-добро лице през второто полувреме. В 50-та минута опасен шут на Асенсио изправи косите на местните фенове. Шест минути по-късно пък Гарет Бейл стреля в гредата. В 57-та минута Винисиус направи нов пропуск за „Кралете“, като и този път Рули отрази.

Именно стражът на домакините бе на път да подари гол на Реал. В 64-та минута аржентинецът изрита една топка право в краката на футболист на Реал, който пък бързо изведе в наказателното поле Бейл. Ударът на уелсеца бе достатъчно опасен, но Рули поправи грешката си с прекрасно спасяване.

Последваха скучновати минути, а след 90-та стана интересно. Тогава Алберто Морено изведе зад защитата на гостите Еступинан, който бе в положение на засада. В ответната атака Йович бе изведен сам срещу Рули. Сърбинът прехвърли технично стража на домакините, но топката кацна на напречната греда. След това Начо при добавката не успя да преодолее аржентинеца.

Виляреал – Реал Мадрид 0:0

Виляреал: Рули, Фойт, Албио, Торес, Педраса (74 – Еступинан), Ло Селсо (87 – Орие), Ибора (67 – Тригерос), Парехо, Морено, Данжума (67 – Диа), Чуквуезе (75 – Пино)

Реал Мадрид: Куртоа, Марсело (82 – Начо), Алаба, Милитао, Карвахал, Каземиро, Валверде (78 – Модрич), Кроос, Асенсио (78 – Родриго), Винисиус (82 – Азар), Бейл (75 – Йович)