Манчестър Юнайтед поднесе ново разочарование на феновете си, след като допусна тежка загуба с 0:4 при гостуването си в Брайтън. 

Червените дяволи бяха трагични, а Чайките изиграха отличен мач, за да постигнат впечатляваща победа, при която водеха само с 1:0 на почивката. 

След нея паднаха още 3 попадения, макар че при последното останаха сериозни съмнения за игра с ръка. Хората на Греъм Потър обаче можеха да вкарат и още, след като Де Хеа направи серия спасявания. 

Чайките вече са 9-и с 47 точки, докато Ман Юнайтед е 6-и с 58, но това бе още един горчив хап, който легендарният тим трябва да преглътне. 

За гостите нямаше промени от победата над Брентфорд, като Уан-Бисака и Магуайър се завърнаха на пейката. Хуан Мата отново бе титуляр. За Чайките единствената разлика от предишния мач бе отсъствието на Енок Муепу, който бе заменен от Паскал Грос.  
 
Южняците започнаха добре и в 3-ата минута Уелбек получи възможност за дрибъл, но Варан добре го изтласка встрани. Домакините пресираха съперника, а Червените дяволи не изглеждаха особено солидно.   
 
И в 15-ата минута изостанаха. Брайтън пак притисна опонента и успя да отнеме, след което Грос стреля от въздуха. Ударът бе блокиран, а топката отскочи към Кайседо, който от около 21-22 метра с плътен и нисък удар я прати в долния десен ъгъл на вратата. Това бе първо попадение за еквадореца с екипа на Чайките.  
 
Гостите опитаха да отговорят и първо Фернандеш спечели корнер, а след това Матич опита шут, който бе блокиран. Отново полузащитника се оказа на добра позиция в 21-ата минута, но ударът му бе разочароващ. Роналдо също не успя да стреля добре малко по-късно.  
 
За домакините Кукурея изведе Тросар, чийто изстрел бе отклонен в последния момент. След това Бисума атакува здраво една спорна топка и Еланга пострада, но успя да продължи.  
 
Опит на Уелбек от въздуха прати топката над целта, а след атака на Марч и Грос отдясно защитата на Юнайтед пак бе заплашена, но успя да оцелее. В 39-ата минута Роналдо стреля силно и много неточно от свободен удар, за да зарадва феновете на домакините.  
 
В 42-ата минута Варан едва не закопа Юнайтед, след като свали една дълга топка право на пътя на Дани Уелбек, Де Хеа бе напуснал вратата си, но прехвърлящият удар на нападателя премина над вратата. Това обаче бе сериозен пропуск. Паузата обаче дойде при аванс за Брайтън.  
 
Рангник направи 2 смени на старта на второто полувреме, като Единсон Кавани замени Еланга и трябваше да партнира на Роналдо. Фред пък замени Матич. Това обаче не помогна.  
 
В 49-ата минута защитата на гостите пак се провали. Една прострелна топка стигна до Тросар на далечната греда. Той изчака и върна леко към притичалия Марк Кукурея, който с мощен удар под гредата не остави шансове на Де Хеа и направи 2:0. 

Катастрофата на Юнайтед стана пълна до 60-ата минута. В 57-ата поредната страхотна атака на Брайтън започна със страхотен пас  на Санчес към Кукурея вляво, той пусна към Тросар, който пък намери Грос и той с техничен удар преодоля отново Де Хеа. 

Малко след това падна и четвъртия гол, макар и доста спорен. Уелбек се измъкна зад защитата и потърси далечния ъгъл, преодолявайки Де Хеа. Далот опита да избие от голлинията и го направи, но след рикошет в Тросар топката посети мрежата на гостите. Останаха сериозни съмнения за игра с ръка, ВАР прегледа ситуацията, но неочаквано потвърди попадението. 

Няколко минути по-късно домакините отново организираха отлично нападение, което завърши с удар в гредата. Представянето на Юнайтед бе наистина жалко и нелепо. 

Гостите все пак опитаха да стигнат до гол, но Санчес спаси удар на Фернандеш, а Роналдо стреля неточно. Кавани все пак вкара с удар отблизо, но попадението бе отменено поради засада. 

В края Уелбек прати топката много близо до вратата, а Грос накара Де Хеа да прави ново спасяване. В крайна сметка 4:0 за Брайтън и това бе фантастично представяне за домакините, докато за Юнайтед бе поредно унижение. 
  
Брайтън – Манчестър Юнайтед    4:0
 
1:0     Кайседо 15 
2:0     Кукурея 49
3:0    Грос 57
4:0    Тросар 60
 
Брайтън: Санчес, Фелтман, Дънк, Кукурея, Марч (77 Лампти), Бисума (84 Мопе), Кайседо, Тросар, Грос, Мак Алистър (66 Уебстър), Уелбек 
Ман Юнайтед: Де Хеа, Далот, Линдельоф, Варан, Телеш, Мактомини, Матич (46 Фред), Еланга (46 Кавани), Мата (71 Магуайър), Фернандеш, Роналдо