Италианецът Фулвио Пеа е новият старши треньор на футболния отбор на Хебър Пазарджик, съобщи клубът, който е новак в елитното ни футболно първенство.

55-годишният специалист има опит като помощник-треньор в Анкона, Наполи и Сиена, като треньор на младежките гарнитури на Сампдория и Интер и като старши треньор на Сасуоло, Падова, Монца и Кремонезе. През сезон 2001/2002 Пеа за пръв път се запознава отблизо с българския футбол. Тогава той бе помощник на Луиджи Симони в отбора на ЦСКА.

Фулвио Пеа заменя на треньорския пост в Хебър Николай Митов, който не получи предложение за нов контракт, въпреки че върна тима в елита.

В Пазарджик се завръща и един от най-успешните футболисти на града - Владимир Манчев, който ще асистира на Пеа. Нападателят има богата визитка в България и чужбина, играл е за отбори като френския Лил и испанските Леванте, Селта и Валядолид. Треньорски опит Манчев натрупа в ЦСКА, Нефтохимик и Миньор (Перник).

Към момента ръководството на Хебър работи по подсигуряване на дългосрочно стабилното финансиране на клуба, а всички детайли по договори с партньори и спонсори ще бъдат обявени на пресконференция преди началото на сезона. Община Пазарджик вече стартира дейности по подготвянето на стадион “Георги Бенковски” за мачовете от първенството, а дотогава домакинските срещи ще се играят на стадион “Васил Левски” в столицата.