Мачове от аржентинското първенство няма да се играят този уикенд. Това обяви местната федерация като реакция след опит за атентат срещу вицепрезидентът на страната Кристина Фернандес де Кирхнер. Инцидентът станал в Буенос Айрес вчера. Бразилски гражданин се опитал да се доближи до нея и извадил пистолет и го насочил в опит да стреля. Оръжието обаче не е произвело изстрел, а нападателят веднага бил задържан и арестуван.

Аржентинската федерация реши, че мачовете от футболното първенство този уикенд няма да се състоят и осъди опита за атентат.

"Футболната федерация изразява силното си възмущение от това, което се случи с вицепрезидента на държавата Кристина Фернандес де Кирхер. Искаме от клубовете да знаят, че насилието, в каквато и да е форма не е решение на нищо", се казва в официално изявление на федерацията. В последствие от ръководния орган на футбола в Аржентина обявиха, че отменят мачовете от първенството този уикенд.

Първият двубой от кръга между Уракан и Сентрал Кордоба вече се изигра. Ривер Плейт и Бока Хуниорс трябваше да играят в неделя.

Снимка: БГНЕС