Жозе Моуриньо записа най-тежката си загуба като треньор в Серия А след като Рома отстъпи 0:4 срещу Удинезе снощи. Досета Специалния бе губил с четири гола разлика само в Англия и Испания. Единствените му шампионатни загуби с толкова голяма разлика са с Реал Мадрид от Барселона (0:5) през 2010 г. и с Челси срещу Манчестър Юнайтед (0:4) през 2016. Той погледна философски на нещата и обяви, че предпочита такова поражение.

"По-добре да загубим веднъж 0:4, отколкото четири пъти по 0:1", заяви Моуриньо. "Трудно е за нас и тифозите, но това е животът. В четвъртък ни чака друг мач. Това казах на моите играчи в съблекалнята. Срещнахме един много силен физически и опитен съперник. Като изостанеш в резултата още в началото е много трудно. Ние имахме положение още на старта на мача чрез Дибала, който въпреки резултата бе най-добрият на терена".

Португалецът коментира и съдийството на Мареска. Още преди мача Моуриньо каза за Удинезе, че "умеят да влияят на рефера". "Можеше да ни даде дузпа при 0:1 но когато паднеш 0:4 не можеш да говориш за рефера. Той обаче бе перфектният профил за тим като Удинезе в подобен мач".

Треньорът коментира и грешките на неговите играчи. Рик Карсдорп подари първия гол на Дестини Удоджи и бе сменен още на почивката. "Имахме възможност да изравним за 1:1 или да намалим до 1:2, но не използвахме шансовете. Индивидуалните грешки? В моя отбор говорим винаги за колектив. Имаме 10 точки и много отбори са близо до нас. Поздравления за Удинезе, който беше перфектен".