Интер имаше третата най-добра защита в Серия А за миналия сезон, но през този тя сякаш е напълно различна. Миналата кампания нерадзурите пуснаха 32 гола и макар единиците в отбрана да са същите и да няма промяна в кадрите, играта е коренно различна. Самир Ханданович си остава титуляр на вратата, въпреки пристигането на Онана. Шкринияр, Де Фрай и Бастони са си "светата троица" в отбраната, но нещо във връзката помежду им се разби.

За пет мача от началото на сезона Интер допусна вече 8 гола. В преките мачове със съперниците от челото, нерадзурите загубиха 1:3 от Лацио и 2:3 от Милан. Пуснаха голове и срещу новаците Лече и Кремонезе.

Така за пет кръга Интер допусна една четвърт от всички попадения, които инкасира за целия минал сезон. Последното по-лошо начало като допуснати голове за пет кръга от нерадзурите бе сезон 2011/12 с Джанпиери Гасперини и Клаудио Раниери начело. Като цяло от Първата световна война насам има само пет случая, в които Интер е имал по-пропусклива отбрана след пет кръга. Другите черни години са 2004 г. с Роберто Манчини начело, 1970 г. с Еленио Ерера (завършила с титлата), 1950 г. с Алдо Оливиери и 1930 г. с Арпад Вайс като треньор.

Истината е, че има и позитивни примери. Отборът на Антонио Конте допусна 8 гола даже след първите 4 кръга през 2020 г., но след това стегна отбраната и спечели титлата. И го направи точно с тези играчи, които сега са на разположение на Симоне Индзаги. Така че те трябва да знаят, как да реагират сега. 

Шкринияр има много проблеми да намери формата си след лято, в което постоянно бе свързван с трансфер в Пари Сен Жермен. Бастони пък има сериозни физиески проблеми. Де Фрай пък изглежда като сянка на себе си. За справка вторият гол на Рафаел Леао в дербито. Като добвим Ханданович, който е на 40 г.  и вече не прави чудеса като Майк Менян. Словенецът е пуснал 8 гола от 19 точни удара, а процента му спасявания е 58% и заема 18-о място по този показател в първенството (преди кръга да е завършил).

Сега Индзаги трябва да открие същия ефект, който направи Конте през 2020 г. В интерес на истината и преди година, на старта на кариерата му в Интер, имаше проблеми в отбрана. Така че ситуацията в момента не е пълна драма. Проблемът е, че идва мач с Байерн, който рядко прощава. Ако отбраната отново е в подобно състояние Интер рискува да влезе в сериозна криза.