Като гледаш физическите му дадености е трудно да си представиш, че е тялото му е толкова крехко. Повече кристал, отколкото диамант. Виктор Осимен има структура на тялото сякаш излязла от лабораторията, силен, висок, с мощни крака, които му позволяват да развива скорост недостижима за съперника. Но реалността показва друго. Показва, че е един изключително податлив на контузии играч, особено на мускулни травми. И това се доказа още веднъж срещу Ливърпул, когато нигериецът бе сменен още преди почивката.

Медицинските изследвания показаха разтежение от второ ниво на влакната в бедрото. Още преди мача с Ливърпул имаше индикации, че Осимен е с проблеми. Но последва зелена светлина от докторите на Наполи и той бе в стартовия тим. От клуба не разкриват колко време ще се възстановява, но всички, които са се занимавали със спортна медицина са наясно, че такава травма те вади от строя за 30-40 дни.

Осимен ще пропусне мачовете със Специя, Рейнджърс и Милан преди паузата за националните отбори, а после и този с Торино. Очаква се, ако всичко е наред да опита да играе в срещата с Аякс през октомври.

Откакто пристигна в Наполи преди 2 години Осимен постоянно е извън терена с различни болежки. Първият му проблем бе през ноември 2020 г., когато в мача Нигерия - Сиера Леоне извади дясното си рамо. Още не се бе възстановил, когато даде позитивен тест за КОВИД 19 точно след Нова година. Последваха 2 месеца почивка, а след като се върна в края на февруари падна тежко в мача с Аталанта и заради сътресение пропусна още 3 мача.

Миналият сезон също бе труден в това отношение. През октомври почива една седмица, заради мускулна травма, но лошото дойде в мача на 21 ноември срещу Интер. На "Сан Сиро" Осимен се сблъска тежко с Милан Шкринияр и се оказа със счупена скула. При завръщането си след 54 дни Осимен игра с предпазна маска, с която толкова му провървя пред гола, че още си я носи като талисман.

От юли 2020 г., когато бе купен от Лил, Осимен е пропуснал общо 35 мача на Наполи до момента. А с предстоящите цифрата ще стигне 40. Затова и мнозина го смятат за човек от кристал.