Манчестър Юнайтед е най-успешният клуб в Англия в 70-те години, в които кралица Елизабет Втора властваше над Обединеното кралство. Червените дяволи са спечелили 1445 мача в този период. Статистиците на Острова направиха сметки при кой владетел, кой е бил най-успешният отбор. 

Покойната кралица обичаше много спорта и според мнозина е била привърженик на Арсенал. Тя трябваше лично да открие стдион "Емиратс" през 2006 г., но не успя да го направи заради здравословни проблеми. За сметка на това в последствие прие целия тим на Арсенал в двореца.

За своето властване кралица Елизабет Втора е присъствала на много финали на ФА, мачове в Шампионската лига, връчи купата в ръцете на покойния Боби Мур, когато Англия спечели световната титла през 1966 г. Била е на олимпийски игри и още много големи спортни форуми. Първият футболен мач, на който тя присъства е финалът за ФА Къп през 1953 г. известен като "Финалът на Матюз". Тогава сър Стенли Матюз извежда Блекпул до победа с 4:3, въпреки че отбора му губи с 1:3 срещу Болтън. 

Стенли Матюз е и първият фунболист произведен в рицарско звание от кралица Елизабет Втора. След това подобно звание получиха още легенди като Алф Рамзи, Мат Бъзби, Боби Чарлтън, Джеф Хърст, Алекс Фъргюсън, Боби Робсън и много други.

Общо докато кралицата е била на престола във футболната лига в Англия са изиграни 142 908 мача, което е над два пъти повече, отколкото при другите монарси, при които се е играло футбол.

НАЙ-УСПЕШНИТЕ КЛУБОВЕ ПРИ АНГЛИЙСКИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ

Владетел Клуб, брой победи
Виктория Астън Вила 198
Едуърд VII Нюкасъл 171
Джордж V Съндърланд 398
Едуърд VIII

Брентфорд 18

Джордж VI Уулвърхемптън 163
Елизабет II Манчестър Юн 1445