Чиро Имобиле вкара третия си гол за сезона и постави Лацио на пътя към победата с 2:0 над Верона у дома в мач от 6-и кръг на Серия А. Благодарение на успеха Орлите се качиха на шесто място в таблиицата с 11 точки, на три зад лидерите Милан, Наполи и Аталанта.

След нулево първо полувреме Имобиле откри резултата в 68-ата минута. Той засече с глава от малък ъгъл центриране на Сергей Милинкович Савич отдясно. Това бе гол №185 в Серия А за Имобиле и неговото 10-о попадение в кариерата във вратата на Верона. Само Габриел Батистута е вкарал повече срещу Верона в историята на клуба – 11.

Влезлият от пейката Луис Алберто реализира втория гол в петата минута на добавеното време. Той получи топката от Матия Дзакани и с удар по земя я заби в ъгъла. Верона отправи само един точен удар в мача – в 91-ата минута и остава само с 5 точки до момента.

В друг мач днес Марко Арнаутович увеличи аванса си при голмайсторите като вкара победното попадение за 2:1 над Фиорентина в дербито на Апенините. Това е шестият му гол в шест кръга до момента. Австриецът, който напусна мача с разтежение, оформи обрата, след като Мартинес Куарта бе извел Фиорентина напред, а Муса Бароу изравни. Начело на Болоня бе треньора на юношите Лука Виджани, а новият наставник Тиаго Мота изгледа срещата от трибуните и започва работа от утре. За Болоня това бе първа победа за сезона.