Масимилиано Алегри видя как неговия Ювентус поведе, а след това загуби от Бенфика у дома. Старата госпожа няма точки след първите два кръга в Шампионската лига и изостава на 6 от лидерите ПСЖ и Бенфика. Алегри никога в кариерата си не е отпадал в груповата фаза на турнира, но сега задачата е много трудна. След само 2 победи и 4 равенства в първенството на Серия А, феновете на Старата госпожа са недоволни, но наставника не се чувства застрашен.

"Въобще не се чувствам застрашен от уволнение. Такива моменти са част от футбола и трябва да се приемат. За първи път моя отбор губи 2 поредни мача в Шампионската лига. Като отбор работим добре, но очакванията са различни. Липсват ни много играчи и това трябва да се вземе предвид", обяви Алегри.

Следващите два мача на Ювентус са срещу Макаби Хайфа и там италианците трябва да търсят задължителни 2 победи, за да запазят шансове за класиране напред. Бенфика пък спечели 12-а поредна победа във всички турнири снощи в Торино.

"Изиграхме добре първите 20 минути. Имахме шанс да поведем с 2:0. После започнахме да се отдръпваме назад. А дузпата в края на първото полувреме напълно ни отряза краката. Такива моменти са част от мачовете, а загубите също трябва да се приемат. Сега трябва да си мълчим и да работим още по-усилено. В неделя ни чака нов важен мач. Трябва да завършим тази първа част на първенството добре", допълни Алегри.