"Апелирам българските клубове да използват повече собствени футболисти".

Това обяви националният селекционер Младен Кръстаич преди своя дебют начело на "лъвовете" - срещу Гибралтар в Лига на нациите.

Според сръбския специалист, Лудогорец е най-добрият тим в България, ала останалите също не са за подценяване. Затова и първенството ни е завързано.

"Следя всички първенства, но фокусът е върху българското първенство. Лудогорец за мен е най-класният отбор в българското първенство, но пет отбора се борят за първото място", каза Кръстаич и добави:

"Много съм доволен от подготовката до момента, нямаме контузени, така че всички ще бъдат готови за мача, започна сърбинът и веднага след това беше попитан колко дебютанти ще има, кой от тримата вратари ще започне под рамката и кой ще бъде капитан.

Дебютанти? Не деля футболистите на новопристигнали и играли преди това. За мен това е без значение. Който има български паспорт, е добре дошъл да представлява България. За мене няма бивши и нови. Хората в списъка са най-добрите повикани.

Не съм човек, който обича да говори за предишните мачове, така че гледаме този мач. Но когато в предишната среща България и Гибралтар завършиха 1:1, цяла Европа беше изненадана от този резултат – с цялото ми уважение към Гибралтар. Никога не деля отборите на фаворите и не-фаворити – всеки противник има моето уважение, където и да съм бил треньор.

Относно вратарите ще кажа, че имаме трима добри вратари и всеки един може да пази. Утре ще разберете кой ще бъде под рамката. А за капитана на отбора – вероятно сте разбрали от публикации, от вестниците, от роднини или приятели. Кирил Десподов ще бъде капитан, заяви Кърстаич в началото на своето експозе.

Мачът е важен, защото с една победа ще останем в Лига С със сигурност. Футболистите го осъзнават и са наясно, че първата ни цел е това. Футболистите сами знаят какво могат, имат достатъчно сили и качества. Сега ни трябва подкрепата на публиката, за да стигнем до победата. Знам качеството на всеки един футболист. Но няма да търсим алиби в случай на неуспех", допълни сърбинът.

Попитан за дългосрочни цели или задачи, Кърстаич отказа да влезе в тази тема и отново се върна на утрешния двубой: "Най-важното, номер 1 като задача е да изиграем един добър мач с Гибралтар. За момента футболистите заслужават само похвали затова, което показват на терена и покрай терена в последните дни. Сигурен съм, че всеки от тях ще даде не максимума, а буквално своя дан и принос за победата на България. Не се съмнявам в това, каза  още новият треньор на България..

Три дни по-късно нашите национали завършват кампанията в група С4 срещу Република Северна Македония. "За този мач ще мислим след утрешния ден, за да видим какво ни трябва. Но без значение как ще завършим с Гибралтар, и за гостуването в Скопие ще се подготвим по най-добрия начин", обясни бившият защитник.