Мачовете за националните отбори напълно съсипаха Милан. Още преди да започнат срещите от Лигата на нациите се знаеше, че Тео Ернанедс има травма и няма да играе за Франция. От мача на Петлите обаче дойде друга лоша новина - вратарят Майк Менян е с разтежение и според информациите в Италия ще отсъства около месец. Французите обявиха 2-3 седмици почивка за стража, който има травма в прасеца.

Това означава, че Менян пропуска мачовете с Ювентус и Челси в Шампионската лига. Росонерите дори обмислят да извадят французина от състава за Шампионската лига, защото Чиприан Татарушану не е записан в списъка там. Антонио Миранте е единственият друг вратар в листата за Шампионската лига.

Освен болежките от лагера на Франция, лоши новини дойдоха и от други национални тимове. Сандро Тонали се оказа, че няма да играе за Италия заради контузия, а последният с травма е Симон Кяер. Датският ветеран получи контузията срещу Хърватия. Треньорът на Дания Каспер Юмланд заяви, че защитика остава с отбора засега.

В лазарета на Милан вече са Дивок Ориги и Давиде Калабрия, което прави ситуацията за росонерите много тежка. А те ще трябва да се справят и с първото си поражение от януари насам, след като в последния мач загубиха 1:2 от Наполи. Следващата им среща е с Емполи следващият уикенд, преди мачовете с Челси, Юве и пак Челси.