Първата жена главен съдия в Серия А ще видим този уикенд. След като през лятото Мария Соле Фериери Капути бе включена в елитната група рефери в Италия, тя получи наряд да ръководи първия си мач.

До момента дамата изпълняваше функцията на четвърти съдия в някои от срещите. Тя ще ръководи сблъсъка между Сасуоло и Салернитана, което може да гледате в неделя следобед по Макс Спорт 3.

2 октомври 2022 г. ще остане в историята на съдийството в Серия А. Това бе коментирано и от президентът на асоциацията на италианските съдии Алфредо Тренталандже.

"Това не е обикновен ден и съм развълнуван. Мария Соле ще дебютира в Серия А по заслуги, умения и качества. Това е нещо, което нашата асоциация търсеше от дълго време. Ще изживеем исторически момент след 110 години футбол в страната ни", обяви Тренталандже.

До тук в кариерата си Мария Соле Ферери Капути е ръководила 23 мача в Серия С, 3 в Серия В, един за Купата на Италия и е била четвърти рефер в третия кръг на сезона на срещата Монца - Удинезе. Тя вече получи наряд от ФИФА за световното първенство за девойки до 17 г. в Индия, което ще се проведе между 11 и 30 октомври.