Календарът се превръща във въртележка без спиране за отборите в Серия А. От събота до началото на световото първенство в Катар има само 4 дни без мачове на отбор от калчото. В седващите шест седмици между първенството, евротурнирите и Купата на Италия, календара наистина е неумолим. В този период ще има общо 116 мача за клубовете от Серия А.

Четирите дни, в които няма мачове на поне един отбор от Серия А са 7-и, 14-и и 28-и октомври, плюс 7 ноември. В рамките на 43 дни ще се изиграят 80 мача от Серия А, 28 в евротурнирите и 8 за Купата на Италия (там участват на 1/16-ина финалите Болоня, Кремонезе, Монца, Сампдория, Специя, Торино и Удинезе).

От 1-и октомври до 13-и ноември, когато започва паузата заради Мондиал 2022, ще се изиграят 8 кръга от Серия А, четири в Шампионската лига, Лига Европа и Лигата на конференциите, плюс 1/16-ина финалите за Купата на Италия. За отборите намесени в Европа (Милан, Интер, Наполи, Ювентус, Лацио, Рома и Фиорентина) програмата предвижда по 12 мача.

От лидерите в момента в Серия А, най-облагодетелстван е тима на Аталанта, който дели първото място с Наполи с по 17 точки. Бергамаските не участват в Европа и няма да са замесени за Купата на Италия, така че имат общо 8 мача в този период.