Кристияно Роналдо е най-влиятелната фигура в социалните медии що се отнася до футболистите. Проучване направено от Нилсен Инфлуенскоуп показва, че той има най-много последователи в мрежата. Португалецът изпреварва Лионел Меси, Неймар и Килиан Мбапе. Нилсен има свой алгоритъм за проверка на влиятелността, който следи движението на последователите, както и въвличането на различни компании спрямо постовете в Инстаграм.

Роналдо е суперзвезда на международно ниво вече 20 години. В кариерата си е играл за клубове като Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Ювентус. В последната година последователите му в Инстаграм са се увеличили с 47%. Според изчисленията всеки пост на Кристияно в мрежата е оценен на над един милион долара.

Сравнението с Лионел Меси е и на това ниво. Тук обаче аржентинецът изпреварва като стойност на постовете своя голям противник. Всяко публикуано от Меси нещо е на стойност около 2,6 млн. долара. Със своите 358 млн. последователи звездата на ПСЖ изостава единствено от Роналдо по брой.