Треньорът на Интер Симоне Индзаги обяви след поражението от Рома, че това е бил най-силният мач на тима му за сезона. Нерадзурите поведоха с попадение на Димарко, но загубиха 1:2. Това е четвъртото поражение на Интер от 8 мача в Серия А този сезон. Те вече са на 8 точки зад лидера Наполи, а ако добавим и Шампионската лига - загубите са пет в 10 мача. Само веднъж в историята си Интер е губил 4 от първите си осем мача в първенството на Италия.

"Това е абсолютно незаслужена загуба. Понякога се случва. Този мач беше най-добрият за сезона за нас като игра, а да завърши със загуба е много разочароващо и болезнено", обяви Индзаги.

Още по-фрапантно е, че това е трети пореден мач, в който Интер повежда в резултата, а след това губи. Така беше в дербито с Милан (2:3) и срещу Удинезе (1:3).

"Трябва да прави повече в определени отношения. В момента това, което вършим не стига. Губим топката, удряме греди, вратарят ни не прави много спасявания. Като треньор имах отличен отговор от играчите ми. Съжалявам, че загубихме пред феновете ни, които ни подкрепяха".

Треньорът коментира и напрежението от лошото представяне. Вече има настроения сред тифозите, че трябва да бъде освободен.

"Дали рискувам да изгубя работата си? Ние треньорите винаги сме под напрежение, всеки мач, всяка седмица. Да, притеснен съм. Трябва да работим върху епизодите.При първия гол на Дибала загубихме лесно топката, а при втория гол трябваше да се справим по-добре с центрирането. Загубите не носят спокойствие. Днес обаче видях моя Интер, този, който ни позволи да спечелим трофеи. С него ще излезем от ситуацията".