Победата на Милан в Емполи бе инфарктна и важна, но росонерите загубиха още играчи заради травми. В лазарета на тима вече бяха хора като Златан Ибрахимович, Дивок Ориги, Майк Менян, Тео Ернандес, Алесандро Флоренци и Жуниор Месиас. Вчера в течение на мача се контузиха още трима. Още през първата част с травми бяха сменени капитана Давиде Калабрия и крилото Алексис Салемакерс. През втората част бе сменен с контузия и Симон Кяер.

"Травмата на Калабрия изглежда много сериозна. Салемакерс? Може да има увреждане на кръстните връзки на коляното", призна треньорът Стефано Пиоли. Той направи сериозни размествания в отбраната си, като Калулу игра като десен бек, после се премести в центъра на защитата, а Бало Туре записа първи мач като титуляр и вкара важния втори гол за успеха 3:1.

След 3 дни Милан играе с Челси в Шампионската лига и едва ли някой от контузените ще е на линия. Със сигурност няма да е Калабрия, който бе изнесен на носилка, нито Салемакерс. Менян и Тео Ернандес също ще липсват. В следващите 6 седмици росонерите имат още 11 мача.