Лацио спечели с 4:0 срещу Специя в първия неделен мач от осмия кръг на Серия А. Орлите нямаха никакви проблеми с тима на Петко Христов, който не беше в състава, заради контузия. Победата качи римляните на третото място в класирането със 17 точки, колкото има и шампиона Милан, но бианкочелестите са с по-добра голова разлика.

Мачът започна с дузпа за Лацио още в във втората минута. Ийтън Ампаду направи нарушение и съдията посочи бялата точка. Чиро Имобиле, който не игра в двата мача на Италия в Лигата на нациите заради травма, но започна титуляр, пропусна. Ударът на капитана мина над вратата.

Надмощието на Лацио обаче бе очевадно. В 12-ата минута Орлите все пак поведоха. Фелипе Андерсон подаде отдясно към Дзакани, който засече топката от границата на вратарското поле за 1:0. В средата наполувремето Алесио Романьоли направи 2:0 с прекрасен удар.

За първи път откакто Маурицио Сари е начело на тима, Лацио спечели три поредни мача в Серия А.

След почивката дойде времето на Сергей Милинкович-Савич. Той направи 3:0 след пас на Дзакани – неговия 50-и гол в Серия А. В добавеното време сърбинът оформи крайното 4:0 прехвърляйки вратаря.