Мачът между Сасуоло и Салернитана остава в историята, защото бе ръководен от Мария Соле Фериери Капути, първата жена рефер в Серия А.

Тя отсъди спорна дузпа в края на първото полувреме, но след преглед на ситуацията от колегите и от ВАР, решението бе потвърдено. Срещата бе под №350 за Сасуоло в Серия А и те победиха с 5:0.

Лориенте откри, след което Пинамонти вкара от дузпата. През второто полувреме се разписаха още Торсвелд и резервите Аруи и Антист. Така само за този мач Неровердите вкараха толкова попадения, колкото имаха общо до тук през сезона - 5. За Салернитана това бе първа загуба като гост от април насам. Те бяха в серия от 7 гостувания без поражение.

В сблъсъка между новаците Лече и Кремонезе направиха 1:1. И двата гола бяха вкарани от дузпа - Чофани откри за гостите, а Стрефеца изравни за домакините.

Най-голямата изненада бе в мача Сампдория - Монца. Гостите победиха с 3:0 и закотвиха Самп на дъното. Моряците нямат победа и са само с 2 точки. Това е втора поредна победа за Монца, след тази срещу Ювентус. Новият треньор Рафаеле Паладино е с два успеха от два мача. Марко Джампаоло обаче е на път да бъде уволнен от Самп.