Капитанът на Милан Давиде Калабрия няма да играе повече през тази година. Това стана ясно, след като излязоха резултатите от прегледите на защитника. Калабрия получи травма в мача с Емполи и бе изнесен на носилка. Десният бек има разкъсване на мускулни влакна в дясното бедро. Той е поредният играч на Милан, който ще се възстановява дълго и ще се завърне чак през 2023 г.

Същата прогноза има и за Алексис Салемакерс, друг от играчите, които се контузиха срещу Емполи. Проблемът за Симон Кяер не е толкова сериозен и той ще бъде прегледан отново след седмица, което означава че ще отсъства между 2-3 седмици.

През 2023 г. ще се завърне и Златан Ибрахимович, който през лятото се оперира. Същото важи и за Алесандро Флоренци. Проблемите на Милан с контузените играчи са огромни. На практика в момента Стефано Пиоли трябва да се справя без титуляря и резервата на десния бек (Калабрия и Флоренци), както и титуляря и резервата на дясното крило (Салемакерс и Месиас).

Добрите новини са, че Дивок Ориги е обратно сред здравите, а Анте Ребич вече се завърна с гол срещу Емполи. Все пак срещу Челси в сряда Милан ще е без огромен брой от своите футболисти.