Звездата на Рома Паоло Дибала няма да играе поне 3 седмици стана ясно след първото изследване на травмата на аржентинеца. Голаджията получи отново разтежение на лявото бедро при изпълнението на дузпата срещу Лече в неделя. Дибала се разписа за крайното 2:1, но при удара получи травма и бе сменен. Той догледа мача от пейката с лед върху нараненото място.

Първите изследвания на контузията потвърдиха разтежението на мускула. Минималната прогноза при такава травма е 3 седмици извън игра. Утре ще има допълнително изследване с ядреномагнитен резонанс. Притесненията са, че Дибала може да отсъства 4-5 седмици. Което поставя под съмнение и участието му на световното първенство в Катар. Това означава, че Дибала ще отсъства за мача с Лудогорец.

Дибала най-вероятно ще пропусне 9 мача - срещу Сампдория, Наполи, Верона, Лацио и Сасуоло от първенството, плюс трите мача в Лига Европа с Бетис, ХИК Хелзинки и Лудогорец.

Откакто е в Серия А Дибала е пропуснал 60 мача заради контузии. Той е бил в лазарета 384 дни или повече от една календарна година. Това е десетата контузия, която получава в лявото бедро. Последните пет контузии на Дибала са именно в лявото бедро.