Милан значително утежни положението си в група Е на Шампионската лига след нова загуба от Челси. Този път росонерите паднаха 0:2 у дома от лондончани и останаха трети в класирането 2 кръга преди края. Все пак добрите новини за италианците дойдоха от другия мач в групата, където Динамо Загреб и Залцбург направиха 1:1. Челси вече е начело в класирането със 7 точки, след втората поредна победа над шампиона на Италия.

Основната тема след мача на „Сан Сиро“ ще е решението на съдията Зиберт да изгони Фикайо Томори в 18-ата минута с директен червен картон при дузпата, която направи бившия защитник на Челси.

Милан получи 6 жълти и един червен картон от рефера в двубой, в който направи общо 12 нарушения.

След поражението с 0:3 в Лондон преди седмица, Милан взе важна победа над Ювентус в първенството с 2:0. Треньорът Стефано Пиоли заложи на защитата, която бе на терена срещу Старата госпожа, а в състава отново нямаше място за новото звездно попълнение Де Кетеларе.

Сините от Англия пристигнаха след победа през уикенда с 3:0 над Уулвърхемптън. И двата отбора имаха по 4 точки до тук в групата и се нуждаеха от успеха, за да запазят добри шансове за класиране.

Мачът започна добре за Милан, който владееше топката сигурно и се защитаваше добре. В една от първите атаки на Челси, Бенасер спря добре Стърлинг.

Решаващият миг в мача дойде в 18-ата минута, когато съдията Зиберт отсъди дузпа за Челси и показа червен картон на Фикайо Томори. Защитникът изпусна в наказателното поле Мейсън Маунт и го дръпна за рамото, за да не успее да нанесе удар. Съдията прецени, че това е умишлено спиране на чиста голова възможност и показа директен червен картон.

Жоржиньо нямаше проблеми от бялата точка и откри за Челси. Интересното бе, че Пиоли не направи смяна, за да пусне нов централен защитник. Милан опита да отвърне с центриране на Браим Диас към Жиру, но бившия играч на Челси не уцели вратата от добра позиция след удар с глава.

В 34-ата минута мача напълно приключи. Хубава атака на Челси през центъра завърши с пас на Маунт към Обемеянг, който вкара в близкия ъгъл – 2:0.

Чак след този гол Пиоли пусна в игра още един бранител, сменяйки Браим Диас със Сержиньо Дест. Калулу се премести като централен бранител.

В края на първото полувреме Татарушану спаси прекрасен удар на Маунт по земя и запази резутата 0:2.

В началото на второто полувреме Милан опита да натисне. Хубава атака започнала от Дест завърши с ниско центриране на Тонали, но нито Жиру, нито Дест успяха да засекат.

Обемеянг пропусна за Челси, като прати удара си в Татарушану. До края Челси предпочиташе да контролира мача и да ограничава съперника.

След победата Челси има 7 точки и оглави класирането в групата. Милан остава на третото място с 4 точки, колкото има и последния Динамо Загреб. Залцург е с 6 точки.

МИЛАН – ЧЕЛСИ 0:2

0:1 Жоржиньо 20 дузпа, 0:2 Обамеянг 34

МИЛАН: Татарушану, Калулу, Габия, Томори, Тео Ернандес (80 Бало-Туре), Бенасер (62 Побега), Тонали, Диас (37 Дест), Крунич, Леао (80 Ориги), Жиру (62 Ребич)

Жълти картони: Побега, Жиру, Тонали, Крунич, Габия, Бало Туре,

Червен картон: Томори 18

ЧЕЛСИ: Кепа, Чалоба, Тиаго Силва, Кулибали, Джеймс (62 Аспиликуета), Ковачич, Жоржиньо, Чилуел (89 Кукурея), Маунт (46 Галахър), Стърлинг (62 Лофтъс Чийк), Обамеянг (79 Хаверц)

Жълти картони: Маунт, Стърлинг, Галахър