Луиш Назарио да Лима - Роналдо говори открито пред вестник "Марка" за демона депресия. Той даде интервю по време на представянето на нов филм за живота му от DAZN наречен "Израстването, падането и възстановяването на Роналдо". Говорейки с Роберто Карлос в документалния филм Феномена захваща и темата за депресията.

"Да, днес ходя на терапия. Вече две години и половина го правя и разбирам много по-добре този проблем. Аз съм от поколение, което бе хвърлено в дълбокото и трябваше да се справя без почти никаква помощ. Гледам назад и виждам, че сме били изложени на огромен психически стрес, много по-голям, отколкото някой е подготвен. Защото нямаше никаква мисъл за психическото здраве на звездите. Днес има много повече помощ. Те получават медикаменти и се изследват повече. Има профил на всеки, как реагира, какво трябва да направи...По мое време нямаше това. От много време се знае, че футбола носи огромен стрес и напрежението тежи много на играчите", обяви Роналдо.

Според Феномена по неговото време е било трудно да търси помощ или да се среща с психолог. "Реалността е, че дори не знаехме, че имаме този проблем. Подобно нещо бе напълно игнорирано от нашето поколение. Много хора преживяха ужасни неща. Имат депресия, няма лично пространство, няма свобода... По онова време нямаше решение на този проблем".