В последната контрола преди началото на редовния сезон Лос Анджелис Лейкърс получи два тежки удара. Езерняците загубиха с 47 точки от смятания за пълен аутсайдер Сакраменто Кингс и загубиха заради контузия Ръсел Уестбрук. Лейкърс отстъпи 86:133 срещу Кралете в последната си проверка преди началото на сезона и завършиха подготвителните си мачове с една победа и 4 загуби. Сакраменто пък е безгрешен в контролите с 3 победи.

Уестбрук започна мача на пейката и се очаква през сезона да бъде второстепенна фигура в тима на Лейкърс. Той обаче се появи в средата на първата четвърт, но малко след това се контузи. Смята се, че има разтежение в бедрото, макар официална информация да няма. Треньорът Дарвин Хам обяви след срещата, че се надява травмата да не е сериозна и Уестбрук да се върне скоро.

Малко вероятно е обаче той да е на линия за дебюта за сезон 2022–23 срещу шампиона Голдън Стейт Уориърс във вторник вечерта. Проблемите за Лейкърс се множат, защото освен лошите резултати, в лазарета е и Антъни Дейвис. Той пропусна мача със Сакраменто заради болки в гърба. Сред лекуващите травма е и Денис Шрьодер. Той също не игра снощи.