Челси продължава с огромните трансфери в стремежа да се измъкне от неприятностите и сега се разбра с Шахтьор за привличането на Михайло Мудрик. 

Крилото бе спряган дълго време за Арсенал, но Сините действаха много агресивно през последните дни и се договориха с украинците да платят огромните сума, която може да достигне 100 милиона евро за играча. 

Съсобственикът на лондончани Бехдад Егбали и директорът на трансферите Пол Уинстенли пътуваха за Анталия  в събота, за да завършат трансфера и да отведат Мудрик към Острова. 

Футболистът трябва да премине медицинските тестове в неделя и се очаква да бъде на „Стамфорд Бридж“ за мача срещу Кристъл Палас същия следобед. Договорът му вероятно ще бъде за 7 години и половина. 

Челси ще плати твърдо 70 милиона за Мудрик, а останалите 30 милиона са във вид на бонуси за спечелването на Шампионската лига, Висшата лига и покриването на различни индивидуални изисквания. 

От Шахтьор потвърдиха, че сделката е много близо до завършване, а от Челси, че преговарят за футболиста. От Арсенал преговаряха до последна за играча, за чието привличането демонстрираха оптимизъм доскоро, но явно е нямало как да се борят с финансовата мощ на конкурентите си.