Сагата около придобиването на Манчестър Юнайтед ще продължи, след като желаещите да купят клуба не излязоха с нови подобрени оферти. Крайният срок изтече в сряда вечерта, в 21:00 часа местно време (23:00 българско). 

Очакваше се Шейх Асим от Катар или компанията Сър Джим Радклиф „Инеос” да излязат с нови предложения, но това не се случи. Все пак „Скай Спортс” съобщава, че наддаващите са поискали отстрочка и удължаване на срока за оферти, като са получили такова, засега без да е ясно докога. 

В момента дори и най-близките хора до семейство Глейзър не знаят сумата, която собствениците искат за Манчестър Юнайтед, но според английските медии те със сигурност искат да продадат Червените дяволи. 

Твърди се, че Група „Рейн”, която се занимава с продажбата, все пак е получила 8 оферти до сряда вечерта, но нито една от тях не е за придобиването на Юнайтед наведнъж. Шейх Ясим твърдеше, че е направил ново рекордно предложение, но това явно не се е случило. 

В момента няма фаворит за легендарната организация, която е оценена на около 4,5 или 5 милиарда паунда. Това обаче доста се разминава с исканите от Глейзърови около 6 милиарда.