Арсенал спря пропадането си и серията от 4 поредни мача без победа, след като удари лесно Челси с 3:1 и отново оглави класирането, продължавайки битката за титлата. 

Артилеристите дръпнаха с 3:0 още до почивката, като доминираха сериозно и можеха да спечелят и по-убедително. Те имат 78 точки, докато Ман Сити остава със 76, но в сряда вечерта ще приеме Уест Хям в отложен мач. 

В същото време Сините от Западен Лондон отново бяха катастрофални, като са 12-и с 39 точки и нямат победа в 9 поредни мача, губейки последните 6. 

В двата състава имаше интересни новини. За домакините Микел Артета направи 3 промени от капитулацията срещу Манчестър Сити, като остави на пейката Роб Холдинг, Томас Партей и дори Габриел Мартинели, а вместо тях започнаха Якуб Кивьор, който бе титуляр в първенството за първи път, Жоржиньо и Леандро Тросар. За Челси Франк Лампард мина във формация с четирима в защита, а Пиер-Емерик Обамеянг бе титуляр в атаката за първи път от ноември. Нони Мадуеке също започна, а Натаниел Чалоба и Конър Галахър не стартираха. 

Арсенал бе близо до гол още в 5-ата минута, когато Сесар Аспиликуета сбърка и върна слабо топката към вратаря, Гранит Джака стигна до нея и стреля, но Кепа успя да го блокира и да спаси. 

Артилеристите продължиха да натискат, но и да не стигат до добри положения, въпреки предимството си. Челси пък допускаше чести грешки и в крайна сметка в 18-ата минута домакините поведоха. Пресата на Арсенал даде резултат, като Джака намери Мартин Йодегор, който с отличен удар прати топката в далечния ъгъл за 1:0. 

В 25-ата минута обаче Рамсдейл трябваше да прави важно спасяване за домакините. Сините стигнаха до ситуацията от нищото, като Чилуел се измъкна зад защитата, справи се със Сака и стреля, но вратарят на домакините с отличен плонж успя да избие топката покрай вратата. 

Артилеристите оцеляха и това се оказа важно, защото в 31-ата минута вкараха отнова, а героят пак бе Мартин Йодегор. Отново асистенцията бе на Джака, който намери пространство отляво и подаде към норвежеца, който се измъкна от Стърлинг и преодоля Кепа за втори път. 

Катастрофата за Челси стана пълна само 3 минути по-късно. Уайт центрира отдясно, Жезус свали с глава към Джака, защитата на гостите не успя да изчисти и бразилецът вкара със силен удар за 3:0. До почивката не се случи нищо особено и паузата дойде при три чисти гола аванс за Арсенал. Кошмарът за Челси пък изглежда нямаше край. 

Лампард замени Обамеянт с Хаверц на старта на второто полувреме, а Сините опитаха да заиграят по-добре, но им липсваше идея и класа в нападение. В 53-ата минута Джака се справи с Фофана и стреля, но Кепа спаси. Последва удар над вратата от Жезус и покрай целта на Сака, след като Арсенал оставаше опасен. 

Изглеждаше, че Арсенал е на път да вкара отново, но вместо това Сините реализираха. В 65-ата минута Ковачич изведе Мадуеке, който се измъкна зад Зинченко и успя да преодолее и Рамсдейл, за да вкара първия си гол за клуба. 

Това даде някакви надежди на Челси, но в следващите минути гостите не стигнаха до нищо в нападение. В 84-ата минута Кепа спря Йодегор към  неговия хеттрик, отразявайки ниския му удар и в крайна сметка Арсенал спечели само с 3:1, макар че можеше да го направи и с повече. 

Арсенал – Челси    3:1

1:0    Йодегор 18
2:0    Йодегор 31
3:0    Жезус 34
3:1    Мадуеке 65

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Кивьор, Габриел (85 Холдинг), Зинченко (73 Тиърни), Йодегор, Жоржиньо, Джака, Сака (73 Нелсън), Жезус, Тросар (59 Мартинели)
Челси: Кепа, Аспиликуета, Фофана (88 Чалоба), Тиаго Силва, Чилуел, Канте, Енцо Фернандес (71 Галахър), Ковачич, Мадуеке (79 Зиеш), Обамеянг (46 Хаверц), Стърлинг (71 Мудрик)