Ерлинг Холанд вкара дежурния си гол и счупи рекорда по попадения за един сезон във Висшата лига, а Манчестър Сити срази Уест Хям с 3:0, за да се върне на върха в класирането. 

Три гола след почивката помогнаха на Гражданите да спечелят като цяло лесно и те имат 79 точки, една аванс пред Арсенал, но и мач по-малко от лондончани, така че титлата им започва да изглежда сигурна. 

Норвежкият нападател реализира второто попадение за отбора си, което бе под №35 за него във Висшата лига, с което подобри постижението на Андрю Коул и Алан Шиърър и 51-о във всички турнири.  
 
За домакините Кевин де Бройне отново липсваше, а Пеп Гуардиола направи и други промени, като даде почивка на вратаря Едерсон, както и на Илкай Гюндоган. За гостите липсваах ключови фигури като Деклан Райс и Томаш Соучек заради вирус в отбора. Агер и Зума също бяха аут.  
 
Още във 2-ата минута Алварес тества Фабиански отдалеч, който се справи. Домакините очаквано владееха топката, но без да бъдат особено остри и затова в следващите минути положения нямаше, въпреки че Гражданите опитваха да натискат.  
 
Чуковете бяха добре подредени и действаха спокойно. Холанд стреля малко над целта в 24-ата минута, след което вратарят на домакините Ортега трябваше да спасява удар от малък ъгъл на Боуен. Секунди след това Фабиански отрази изстрел на Грийлиш, след което Родри стреля в гредата и лондончани оцеляха. До почивката не се случи нищо сериозно и паузата дойде при 0:0.   
 
Скоро след нея обаче, пробивът бе факт. Марез центрира от свободен удар, Нейтън Аке се измъкна зад защитата и реализира с глава, за да даде предимство на шампионите и да успокои феновете им.  

След това домакините продължиха да контролират двубоя и като цяло не допускаха гостите да ги застрашават. Гражданите чакаха момент да нанесат нов удар и в 70-ата минута го получиха. Лондончани загубиха в средата на терена, Грийлиш напредна, след това изведе Холанд, който майсторски копна топката и преодоля Фабиански, за да отбележи 35-ия си гол в първенството през сезона и да подобри рекорда на Висшата лига. 

В 85-ата минута разликата стана класическа. След корнер топката бе избита, но попадна на крака на резервата Фил Фодън, който стреля от въздуха и след лек рикошет топката спря в мрежата. Това бе гол №1000 за Сити в ерата на Пеп Гуардиола. 

В края Фодън пропусна да вкара четвърти гол, след като Фабиански отрази удара му отблизо, но така или иначе победата бе гарантирана и Манчестър Сити спечели лесно и очаквано. 

Манчестър Сити – Уест Хям    3:0
 
1:0     Аке 50
2:0    Холанд 70
3:0    Фодън 85
 
Манчестър Сити: Ортега, Уокър, Стоунс, Диаш, Аке (76 Аканджи), Алварес (76 Фодън), Родри (90 Филипс), Бернардо Силва, Марез, Грийлиш, Холанд 
Уест Хям: Фабиански, Цоуфал (61 Джонсън), Керер, Огбона, Кресуел, Емерсон, Пакета, Даунс, Боуен (79 Бенрама), Форналс, Антонио (67 Ингс)