Този път за Реал Мадрид нямаше измъкванe. Манчестър Сити достигна втория си финал в Шампионската лига, след като срази миналогодишния първенец с 4:0 у дома и с общ резултат 5:1 си осигури сблъсък с Интер за трофея. Преди година испанците спечелиха с доста късмет, но сега нямаше какво да направят. 

Гостите да загубят и по-убедително, след като Ерлинг Холанд пропусна 3 чисти положения. Бернардо Силва вкара два пъти до почивката, а след нея Едер Милитао  си отбеляза автогол преди в добавеното време и Хулиан Алварес да вкара. 

Така Сити увеличи серията си на 26 поредни домакински мача без загуба в Европа, като в тях има 24 победи, а последното поражение е от Лион през 2018-а. 

Пеп Гуардиола заложи на същия тим от Мадрид, докато за гостите имаше промяна в защитата, където Едер Милитао се завърна за сметка на Антонио Рюдигер. 

Началото беше равностойно и предпазливо, като домакините имаха топката, но действаха внимателно. Уокър опита късмета си отдалеч, но твърде неточно. В 8-ата минута Де Бройне изведе Холанд зад гърба на Алаба, а норвежецът заобиколи и вратаря Куртоа, но ъгълът стана твърде малък и той върна пред вратата, но нямаше кой да засече. Секунди след това Родри опита удар по земя, но встрани. 

Сити обаче натискаше и след като Стоунс стреля неточно от около 25 метра, в 13-ата минута Холанд пропусна страхотен шанс. Грийлиш центрира отлично, а голмайсторът бе на чиста позиция и стреля с глава отблизо, но някак си прати топката в тялото на Куртоа, който успя да спаси, а след това Алаба изчисти. Невероятно положение! 

В 21-ата минута Куртоа отново спаси Кралете по невероятен  начин. Аканджи върна с глава към Холанд, който стреля с глава, но белгиецът някак си успя да избие и да запази вратата си. 

В 23-ата минуте обаче логичното се случи и този път нямаше кой да спаси Реал. Домакините разиграха отдясно, като Стоунс събра няколко съперници и върна към Де Бройне, който видя свободния Бернардо Силва в наказателното поле, намери го и португалецът от чиста позиция този път нямаше как да пропусне. Заслужен аванс за Сити! 

Малко по-късно Холанд стреля опасно от границата на наказателното поле, на малко встрани. Домакините продължаваха да имат известно предимство, но Реал успя да изнесе играта по-напред и в 33-ата минута Бензема едва не бе изведен на чиста позиция, но Едерсон го изпревари. 

Около минута по-късно Кроос отправи страхотен удар от около 25 метра, но топката се отби в напречната греда и домакините оцеляха, а Реал показа, че мачът изобщо не е свършил. 

Само че, малко след това Гражданите нанесоха втори удар. Грийлиш получи свободен отляво и след като напредна пусна към нахлуващия в наказателното поле Гюндоган. Германецът стреля, топката се отби от съперник, но остана идеална за Силва, който с глава я отклони във вратата и направи 2:0. Всичко се развиваше перфектно за домакините, които до почивката имаха още няколко ситуации, които обаче пропуснаха. 

Второто полувреме започна с по-активни действи от Реал. Диаш получи жълт картон за нарушение срещу Винисиус, а след това от свобдния удар Алаба стреля опасно, но Едерсон изби влизащата под гредата топка. Домакините разбира се действаха малко по-предпазливо, но и не пропускаха да атакуват, като в 60-ата минута Гюндоган пропусна да стреля от добра ситуация. 

Реал пък така и не можеше да натисне сериозно, въпреки опитите си да го направи. В 73-ата минута Холанд не успя да прикючи всичко. Гюндоган даде страхотен пас с пета към норвежеца, който остана сам срещу Куртоа, но вратарят успя да избие с крак, а след това топката се отклони от напречната греда. 

В 76-ата минута обаче краят на Реал бе факт. Де Бройне центрира от свободен удар, Аканджи отклони, а след това топката промени посоката си на движение и след докосване до Милитао, за да влезе във вратата на гостите за трети път. 

В 83-ата минута Реал бе близо до попадение, но Едерсон направи двойно спасяване срещу Бензема и Себайос, преди в добавеното време Фодън да изведе Алварес на чиста позиция и той с диагонален удар по земя вкара за 4:0. Сити запазва шансове за требъл, а финалът е на 10 юни. 

Манчестър Сити – Реал Мадрид    4:0

1:0 Бернардо Силва 23
2:0 Бернардо Силва 37
3:0 Милитао автогол 76
4:0 Алварес 91

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Стоунс, Аканджи, Родри, Гюндоган (79 Марез), Де Бройне (84 Фодън), Силва, Грийлиш, Холанд (89 Алварес)
Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал (80 Лукас Васкес), Милитао, Алаба, Камавинга (79 Чуамени), Кроос (70 Асенсио), Модрич (63 Рюдигер), Валверде, Винисиус, Бензема, Родриго (80 Себайос)