Златан Ибрахимович обяви края на кариерата си на 41 годишна възраст. Това стана след победата на Милан над Верона в последния кръг на Серия А. 

Още преди дни стана ясно, че той напуска Росонерите, след като договорът му изтича в края на този месец, но сега се оказа и че повече няма да играе, след като напоследък често се контузваше. 

Той бе изпратен подобаващо от феновете и съотборниците си, които му направиха шпалир, докато напускаше терена на „Сан Сиро“. 

„Имам страхотни спомени и преживях изумителни емоции тук. Първият път, когато пристигнах ми дадохте щастие, а втория любов. Благодаря на семейството си и на близките си за тяхното търпение. Благодаря на второто ми семейство – играчите, на Милан и треньора Пиоли за отговорността, която получих. Благодарен съм обаче  най-вече на феновете на Милан, които ме посрещнаха с отворени обятия. Винаги ще бъде фен на отбора, но е време да кажа сбогом на футбола“ заяви Ибра. 

Шведът се наслади на забележителна кариера започнала в Малмьо още през 1999 година. След това мина през Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Милан, ПСЖ, Манчестър Юнайтед, ЛА Галакси и отново Милан. Той приключва с 511 гола в 866 мача, но в последния сезон взе участие само в 4 мача.