Рекордната покупка на Челси и на английския футбол Мойсес Кайседо имаше ужасен дебют, а Уест Хям срази Сините с 3:1 в лондонско дерби от 2-ия кръг на Висшата лига. 

Еквадорецът сътвори доста тъпотии за около половин час игра, а след като устояха до почивката, Чуковете стигнаха до трите точки след опасни контри след паузата, за да имат вече 4 точки. Челси е само с 1. 

Ситуацията обаче можеше да бъде и различна, ако хората на Маурисио Почетино бяха използвали ситуациите си през първите 45 минути, когато успяха да пропуснат и дузпа. След паузата обаче Челси създаде твърде малко положения, въпреки че имаше предимство при владеенето на топката. 

За домакините дебют получи новото попълнение Джеймс Уорд-Праус, докато Едсон Алварес остана резерва. Въпреки проблемите си извън терена и разследването срещу него за залагания, Лукас Пакета също започна. За Сините Мало Густо очаквано замени Рийс Джеймс, а рекордната покупка Мойсес Кайседо бе на пейката. 

Феновете на Чуковете бяха допълнително заредени с емоции, след като видяха спечеления през пролетта трофей от Лигата на Конференциите. Началото бе равностойно и енергично, без кой знае какви положения, като и двата отбора лесно губеха топката. Все пак в 5-ата минута Санчес трябваше да се намесва след корнер за домакините. 

В Челси явно не си взеха поука от случилото се и след нов ъглов удар от Джеймс Уорд-Праус, Наеф Агер остана сам и спокойно вкара с глава. Асистенция за бившия капитан на Саутхемптън в дебюта му. 

Малко след това много тънка засада потвърдена от ВАР, спаси Чуковете от това Челси да получи дузпа след нарушение на вратаря Ареола срещу Джаксън. В 14-ата минута Джаксън засече центриране на Чилуел, но стреля неточно с глава. Гостите продължиха да играят по-добре и Галахър стреля точно, но право в Ареола, който изби. Добър пробив на Чуквуемека пък завърши с неточно подаване в решителния момент, но Сините определено доминираха и в крайна сметка изравниха. 

Центриране на Чилуел бе изчистено към 19-годишния Чуквуемека, който майсторски си отвори позиция за стрелба между няколко съперници и реализира със силен шут в далечния ъгъл. Отличен гол и потвърждение защо младокът е титуляр в състава на Челси. 

А гостите продължиха да натискат и да създават напрежение пред вратата на Уест Хям, като Джаксън бе много активен. В 37-ата минута Чуковете едва не вкараха отново, като от нищото. При една от редките си атаки Пакета стреля по земя, а топката се чукна в страничната греда. 

В 42-ата минута Челси получи дузпа след нарушение на Соучек срещу Стърлинг. ВАР прегледа ситуацията заради съмнение дали фалът е в наказателното поле и след като потвърди решението, Енцо Фернандес изпълни. Халфът обаче стреля лошо, пращайки топката на около метър над земята и Ареола успя да избие, правейки страхотно спасяване. Така равенството се запази до почивката, като малко преди нея Чуквуемека напусна с проблем коляното, като бе заменен от Мудрик. 

Втората част започна с ново предимство на гостите, но в 53-ата минута Уест Хям пак удари. Дизази подаде лошо в централната зона, а Соучек веднага пусна към Антонио. Защитникът успя да заеме позиция между топката и вратата, но нападателят с отличен диагонален удар през краката му, прати топката в мрежата за 2:1. 

Почетино реагира и в 61-ата минута даде дебют на Мойсес Кайседо, изваждайки Бен Чилуел. Уест Хям обаче продължи да бъде опасен, като първо пробив на Бенрама бе спрян в последния момент, а след това удар на същия мина встрани. 

В 67-ата минута обаче, нещата за домакините се усложниха, защото те останаха с човек по-малко. Агер закъсня при едно влизане срещу Джаксън, спъна го доста безцеремонно и логично бе изгонен с втори жълт картон. 

Челси обаче не създаваше опасности след паузата, а и смените на Почетино не работеха както трябва. Домакините пък контраатакуваха и Санчес трябваше да се справя с удар на Боуен. 

След това опитите на Сините да изравнят продължиха, но оставаха безплодни, а и добрите положения липсваха, като креативността на гостите съвсем се загуби. 

В 91-ата минута Форналс пропусна да реши всичко. Кайседо сбърка сериозно на два пъти, като във втория случай изведе испанската резерва, който стреля опасно отблизо, но Санчес успя да спаси с крак и да остави отбора си в мача. Почти веднага след това Мадуеке бе на косъм от това да изравни, но Ареола изби. 

Дълбоко в добавеното време Кайседо окончателно закопа отбора си, за да затвърди ужасния си дебют. Еквадорецът не успя да спре Пакета и с лошо влизане за топката, го препъна. Бразилецът не сбърка и затвърди успеха на Чуковете. 

Уест Хям – Челси    3:1

1:0    Агер 7
1:1    Чуквуемека 28
2:1    Антонио 53
3:1    Пакета 95 дузпа

Уест Хям: Ареола, Цоуфал, Агер, Зума, Емерсон, Соучек, Уорд-Праус (81 Едсон Алварес), Пакета, Бенрама (68 Огбона), Боуен, Антонио (77 Форналс)
Челси: Санчес, Дизази, Силва, Колуил, Густо (83 Бърстоу), Енцо Фернандес, Галахър (75 Мадуеке), Чилуел (61 Кайседо), Стърлинг, Чуквуемека (46 Мудрик), Джаксън