Въпреки че водеше с 2:0 и 3:2, Манчестър Юнайтед допусна нова загуба, отстъпвайки с 3:4 при гостуването си на ФК Копенхаген в група А на Шампионската лига, с което показа,че кризата в състава изобщо не е отминала. 

Двубоят предложи страхотни обрати и емоции, а макар че играха с човек по-малко от края на първото полувреме, гостите могат да съжаляват, тъй като само за минути още преди почивката изпуснаха аванса си. 

След това отново поведоха, но с късни голове датчаните стигнаха до успеха и завързаха стротно ситуацията в групата, в която Байерн е твърд лидер с 12 точки, но Голатасарай и Копенхаген имат по 4, а Юнайтед е последен с 3. 

За Червените дяволи Маркъс Рашфорд отново бе на линия, а началото бе възможно най-доброто за англичаните. Гостите преодоляха пресата на опонента и Фернандеш изведе отлично Рашфорд, който комбинира с Уан-Бисака, а след това топката стигна до Мактомини. Шотландецът навлезе в наказателното поле и отклони за Расмус Хьойлунд, за когото остана най-лесното, а именно да вкара срещу бившия си тим. 4-и гол за датчанина в турнира в също толкова мачове. 

Това даде спокойствие и увереност на английския тим, който обаче трябваше да направи рано принудителна смяна. Джони Еванс, който стартираше за първи път в турнира от 10 години, получи травма и бе заменен от Рафаел Варан. 

След това се получи забавяне заради медицински случай на трибуните, където фен се нуждаеше от помощ. Няколко минути стана ясно, че състоянието му се подобрява. Гостите излъчваха увереност и класа и в 28-ата минута удвоиха аванса си. 

Вавро от домакините подаде топката право във Фернандеш, като се създаде ситуация двама на един. Гарначо получи и стреля, вратарят изби, но топката се оказа право в Хьойлунд, който естествено не сбърка и вкара втория си гол. 

Малко след това нападателят почти оформи хеттрика си, но Грабара изби, а в 40-ата минута не уцели вратата. След това всичко за Юнайтед се преобърна. 

В 42-ата минута Маркъс Рашфорд бе изгонен след намеса на ВАР, заради настъпване на Йелерт при една спорна топка. Реферът прегледа ситуацията на монитора и изгони нападателя. 

Веднага след това Фернандеш едва не си вкара автогол, отклонявайки топката в напречната греда, но в 45-ата минута бившият играч на Саутхемптън и Селтик Мохамед Елиюнуси върна един гол. 

Продължението на първата част бе невероятните 13 минути заради различните забавяния и в 7-ата от тях домакините получиха дузпа. Магуайър игра с ръка и реферът посочи бялата точка. Този път път Онана не успя да спаси и Гонсалвеш изравни. Гостите просто се сринаха. 

След паузата инициативата бе за ФК Копенхаген и Онана спаси в 52-ата минута удар на Вавро. Юнайтед отговори с удар на Дало, но от малък ъгъл защитникът нямаше как да вкара. 

В следващите минути мачът вървеше равностойно преди в 66-ата минута гостите да поискат дузпа за игра с ръка на защитник и отклоняване от Магуайър. Реферът пак бе повикан на монитора и за доста голямо учудване посочи бялата точка. Бруно Фернандеш бе безкомпромисен и направи 3:2. 

Въпреки натиска си датчаните не успяваха да стигнат до чисти ситуации. В 79-ата минута Мактомини стреля над вратата при една контра, след като можеше да се справи и доста по-добре. 

И това се оказа важно, защото в 83-ата минута Лерагер, който направи дузпата за Юнайтед, се оказа непокрит на далечната греда при едно центриране и успя да вкара и да направи 3:3. 

Това обаче не бе всичко и драмата стана пълна. Защитата на Юнайтед не успя да изчисти добре една топката и резервата Руни Барджи я прати в мрежата, за да хвърли домакинските фенове в екстаз. Футболистът, явно кръстен на легендана Уейн Руни, полудя от радост. 

Дълбоко в добавеното време Фернандеш затрудни вратаря на домакините, но той все пак улови и така успя да запази голямата победа за отбора си. 

ФК Копенхаген – Манчестър Юнайтед    4:3

0:1    Хьойлунд 3
0:2    Хьойлунд 28
1:2    Елиюнуси 45
2:2    Гонсалвеш 45+9 дузпа
2:3    Фернандеш 69 дузпа
3:3    Лерагер 83
4:3    Барджи 87

ФК Копенхаген: Грабара, Анкерсен (70 Сьоренсен), Вавро (78 Бойлесен), Дикс, Йелерт Кристенсен, Лерагер, Йенсен, Гонсалвеш, Елиюнуси (63 Барджи), Клаесон, Ашури (78 Ларсон)
Манчестър Юнайтед: Онана, Уан-Бисака, Магуайър, Еванс (15 Варан), Дало, Мактомини, Ериксен (46 Амрабат), Рашфорд, Фернандеш, Гарначо, Хьойлунд (84 Маунт)