Ливърпул измъкна 4:3 срещу Фулъм в луд мач от 14-ия кръг на Висшата лига, в който изоставаше с 2:3 до 86-ата минута. Трент Александър-Арнолд вкара два гола, вторият от  които победен. 

Червените отново опънаха нервите на феновете си, след като на два пъти повеждаха до почивката, но губеха аванса си, а след това и изоставаха, преди да стигнат до драматичната развръзка. 

С победата мърсисайдци събират 31 точки, но отново разочароваха с играта си в защита. Фулъм пък може да съжалява, че остана с празни ръце. Лондончани имат 15 точки. 

Юрген Клоп направи 6 промени от победата над ЛАСК в Лига Европа, като Александър-Арнолд, Ван Дайк и Матип се завърнаха в защита, Мак Алистър и Собослай в средата на терена, а Дарвин Нунес замени Гакпо в нападение. За Фулъм Уилиан, който вкара 2 дузпи срещу Вълците, остана резерва, но пък Жоао Палиня бе на линия след наказание и зае мястото на капитана Кеърни. 

Мачът започна с точен удар на Диас в 3-ата минута от границата на наказателното поле, но реално Лено не бе затруднен особено. Червените продължиха да доминират и да атакуват предимно отляво. В 8-ата минута Нунес стреля, Лено не се намеси добре и бе атакуван от Диас, а топката остана свободна и Салах я прати в мрежата. Последва обаче намеса на ВАР и в крайна сметка голът бе отменен заради засада на Диас. 

Последва забавяне от 5-6 минути, докато Лено получаваше лекарска помощ, като главата на вратаря бе бинтована и около дясното око той имаше натъртване, но все пак успя да продължи. 

Така се стигна до 20-ата минута, в която домакините поведоха. Собослай спечели свободен удар пред наказателното поле и Александър-Арнолд с впечатляващ удар реализира, с помощта и на напречната греда и рикошет в гърба на Лено. 

Само че радостта на Ливърпул не продължи дълго. Лондончани получи възможност за контраатака, Айоби намери вляво Робинсън, който подаде пред вратата, където Хари Уилсън засече и наказа бившия си тим за 1:1 в 25-ата минута. Шок за „Анфийлд”. 

Матип стреля неточно с глава в 30-ата минута, а интересното бе, че Салах бе доста изолиран и не бе замесен кой знае колко в нападенията на отбора си. Малко след това след корнер се получи разбъркване и удар на Ван Дайк бе блокиран, а след това Цимикас не успя да центрира точно. Фулъм обаче също започна да атакува повече. 

Домакините обаче си върнаха аванса след гол-шедьовър. В 39-ата минута Хименес опита да взаимодейства със съотборник, но отклони топката на пътя на Мак Алистър. Леко по диагонала, аржентинецът отправи фантастичен изстрел и прати топката в горния ляв ъгъл на Лено. Изумителен удар и първи гол за бившия халф на Брайтън с червения екип. 

Последва 9 минути продължение на първото полувреме, в което Фулъм изравни отново. След корнер топката бе отклонена от Хименес, след което Тете я прати в мрежата отблизо. Последва вдигнат флаг за засада, но ВАР прегледа положението и видя, че засада няма, така че голът очаквано бе признат. 

Последва още един гол да Фулъм, който би направил нещата съвсем драматични, но този път засада наистина имаше, така че паузата дойде при 2:2. 

След нея Собослай тества Лено, след което в 53-ата минута при атака на скорост, Салах изведе Нунес на чиста позиция, но уругваецът направи поредния си пропуск, стреляйки в напречната греда. Той определено трябваше да вкара, за да дойде и традиционната му издънка. 

В 60-ата минута отново Салах достави топката на Дарвин на чиста позиция, като този път нападателят не успя да я уцели и пропиля поредния си огромен шанс. Клоп направи вътрешни промени, като остави окончателно Александър-Арнолд в средата на терена, а пусна в защита Джо Гомес. 

Домакините натискаха, но голът така и не идваше. Фулъм пък дебнеше за контри и Робинсън тества Келъхър, след  което в 80-ата минута сензацията стана факт. Уилиан получи отляво и подаде на Кеърни, който центрира към далечната греда, където друга резерва – Боби Рийд, вкара с глава да 3:2! „Анфийлд” замлъкна. 

В 84-ата минута гостите пак оцеляха. След корнер Диас стреля с глава, Лено изби, а Салах стреля в небесата отблизо! Звездата на домакините определено трябваше да се справи по-добре. 

Феновете на Ливърпул трепереха, но в 87-ата минута ликуваха. Салах запази добре топката и я поднесе на резервата Ендо, който със страхотен удар я прати в горния ъгъл за 3:3! 

Но това не бе всичко. Веднага след подновяването на играта Лено спаси удар на Гакпо, след което се получи разбъркване, топката се оказа в Александър-Арнолд, който отново стреля в мрежата за 4:3 и победата! Невероятно! 

Ливърпул – Фулъм    4:3

1:0    Александър-Арнолд
1:1    Уилсън 25
2:1    Мак Алистър 39
2:2    45+3
2:3    Рийд 80
3:3    Ендо 87
4:3    Александър-Арнолд 88

Ливърпул: Келъхър, Александър-Арнолд, Матип (68 Конате), Ван Дайк, Цимикас, Мак Алистър (65 Гомес), Собослай (64 Гакпо), Гравенберх (81 Ендо), Диас, Салах, Нунес
Фулъм: Лено, Тете (74 Кастан), Рийм, Баси, Робинсън, Рийд, Палиня, Айоби (74 Рийд), Перейра (61 Кеърни), Уилсън (61 Уилиан), Хименес