Манчестър Юнайтед направи забележителен обрат, за да победи с 3:2 Астън Вила, след като изоставаше с 0:2 на почивката. 

Червените дяволи показаха изключителен характер и зарадваха феновете си, които едва ли са били големи оптимисти след първото полувреме. 

Хората на Ерик тен Хаг обаче не се предадоха и с два гола на Алехандро Гарначо и един на Расмус Хьойлунд, който най-накрая прекъсна головата си суша във Висшата лига, стигнаха до големия триумф. 

Голямата новина в състава на домакините бе завръщането на Маркъс Рашфорд и Кристиан Ериксен сред титулярите. Общо промените от загубата от Уест Хям бяха 4, като Мактомини, Антъни, Камбуала и Шоу не стартираха. Последният бе извън групата и бе заменен от Диого Дало, а и Рафаел Варан се завърна. За Вила Диего Карлос се появи в защитата, а Езри Конса действаше вдясно на отбраната, докато Леандер Дендонкер бе предпочетен в средата на терена вместо Муса Диаби, което показваше, че Унай Емери търси повече сигурност. 

Началото бе равностойно и леко хаотично, като в 9-ата минута Хьойлунд не успя да овладее една топка от Рашфорд. Ако го бе направил, вероятно щеше да вкара. Ериксен накара Мартинес да прави лесно спасяване малко след това, докато няколко корнера за Вила не донесоха нищо. 

Бирмингамци обаче удариха здраво в средата на полувремето в рамките само на няколко минути. В 21-ата минута Джон Макгин изпълни свободен удар отдясно към далечния ъгъл, никой не успя да играе с  топката и тя спря в мрежата на същисания Онана. ВАР прегледа ситуацията за засада, но потвърди гола. 

Малко след това за Червените дяволи стана и по-лошо. След корнер Лангле засече с глава и върна успоредно на голлинията, а Дендонкер остана непокрит и вкара от границата на вратарското поле. Шок на „Олд Трафорд” и феновете на домакините започнаха да освиркват. 

В 31-ата минута Бруно Фернандеш пропусна да върне интригата, след като се измъкна от опита за засада, но стреля неточно. Скоро след това Мартинес отрази удар на Рашфорд, който направи и нов пропуск почти веднага. Феновете обаче поне малко си върнаха надеждата, но все пак паузата дойде при 2:0 за Вила. 

Веднага след нея обаче, Алехандро Гарначо бе изведен от Рашфорд и намали изоставането. Ситуацията обаче бе спорна заради съмнения за засада и след намесата на ВАР, в крайна сметка голът бе отменен. 
 
Все пак в 59-ата минута Юнайтед вкара редовно попадение. Диего Карлос подаде лошо при изнасянето, Рашфорд бе изведен отляво и подаде вдясно към Гарначо, който не сбърка, въпреки че Мартинес леко успя да докосне топката, но не и да я избие. 

Веднага след това Онана направи важно спасяване срещу Бейли, а Гарначо стреля неточно по диагонала. Аржентинецът обаче отново взриви трибуните в 71-ата минута, когато изравни. При атака отдясно последва подаване, топката бе отклонена, но стана идеална за Гарначо, който стреля от 13-14 метра, а след леко отклоняване от Диего Карлос Мартинес нямаше какво да направи. 

Веднага след подновяването на играта Джони Еванс спаси домакините, избивайки пред голлинията удар на Макгин. Така се стигна до 82-ата минута, когато пълният обрат бе факт. След корнер Макгин не се ориентира добре и отклони на пътя на Хьойлунд, който обаче само това и чакаше и от въздуха прати топката в мрежата, с помощта и на гредата. Най-после гол за датчанина във Висшата лига след повече от 1000 минути суша. 

До края Вила не успя да стигне до равенството и в крайна сметка си тръгва с празни ръце от „Олд Трафорд” след първата си загуба от 11 мача. Бирмингамци остават трети с 39 точки, но могат да бъдат настигнати от Тотнъм. Юнайтед пък събира 31 и излиза 6-и, като случилото се със сигурност носи и глътка въздух за мениджъра Тен Хаг. 

Манчестър Юнайтед – Астън Вила    3:2

0:1    Макгин 21
0:2    Дендонкер 26
1:2    Гарначо 59
2:2    Гарначо 71
3:2    Хьойлунд 82

Манчестър Юнайтед: Онана, Уан-Бисака, Варан, Еванс, Дало, Мейну (80 Мактомини), Ериксен (95 Гор), Гарначо (95 Ханибал), Фернандеш, Рашфорд (80 Антъни), Хьойлунд (89 Камбуала)
Астън Вила: Мартинес, Конса, Карлос, Лангле, Дин (50 Морено), Дендонкер (87 Ироегбунам), Луис, Бейли (77 Дзаниоло), Макгин (87 Дуран), Рамзи (77 Диаби), Уоткинс