Кевин де Бройне влезе от пейката, за да се превърне в големия герой за Манчестър Сити, който обърна Нюкасъл с 3:2 с късно попадения и спечели невероятно важна победа. 

Белгиецът влезе в средата на второто полувреме, за да се отчете с гол и асистенция, като по този начин показа, колко ключова фигура е за състава на Пеп Гуардиола. 

Преди това през първото полувреме Гражданите поведоха, но Свраките обърнаха нещата в своя полза след страхотни голове. Вратарят им Мартин Дубравка се отчете със серия спасявания, но и той не успя да спаси отбора си. 

Въпреки всичките трудности с контузии за домакините излязоха в оптимален състав, като Киърън Трипиър отново бе на линия, а Александър Исак водеше атаката. За гостите започна Жереми Доку, а Кевин де Бройне остана на пейката, въпреки очакванията, че може да стартира. 

Още в началото Свраките стигнаха до ситуация, при която Едерсон се сблъска с Алмирон, но в ситуацията вратарят се контузи и трябваше да бъде заменен от Ортега. 

Гражданите очаквано доминираха и атакуваха, но трудно стигаха до добри положения. Бернардо Силва стреля над вратата, преди да открие в 26-ата минута с брилянтен гол. 

В ситуацията Уокър получи топката отдясно и подаде по земя, а португалецът майсторски отклони с петък към далечния ъгъл, за да вкара страхотен гол. Домакините бяха недоволни заради сблъсък между Диаш и Гордън на тъча малко преди това, когато останаха съмнения за нарушения, но такова не бе отсъдено. 

Попадението успокои шампионите, които продължиха да доминират и в 30-ата минута Дубравка изби в гредата удар  на Силва, а малко след това се справи и с опит на Фодън. 

Затова бе доста изненадващо, когато домакините нанесоха бърз двоен удар, благодарение на страхотната си скорост. Първо в 35-ата минута Гимараеш получи и изведе спринтиралия Исак, който напредна и с майсторски удар прати топката в далечния ъгъл. 

Само 2 минути след това шокът за Сити стана пълен. Дан Бърн намери Гордън отляво, който също показа отличен дрибъл срещу отстъпващия Уокър, след което по подобие на първия гол отново отправи прецизен шут към далечния ъгъл и взриви трибуните – 2:1 за Нюкасъл. 

Малко след това Исак пропусна нова добра възможност, показвайки скорост и техника. В добавените 8 минути Аке не успя да се ориентира добре при един корнер и пропусна да вкара отблизо, като така Нюкасъл водеше на почивката. 

След нея Сити разбира се натисна и Дубравка спаси удари на Арварес и Фодън. Аржентинецът също стреля в тялото на вратаря в 63-ата минута, като определено можеше да се справи по-добре. 

Дубравка се справи и с опит на Ковачич, който бе отклонен от Шер, но вратарят спаси с крак. Гуардиола очаквано пусна и Де Бройне в опит да промени ситуацията и това веднага се случи. Белгиецът получи топката между линиите, напредна и с много елегантен и точен удар по земя я прати до гредата, за да изравни. 

В 80-ата минута Фодън опита да прехвърли Дубравка от центъра, но не бе достатъчно прецизен и при удара му нямаше достатъчно височина. Малко след това вратарят на домакините се справи и с коварен удар на Родри. 

В добавеното време обаче, отново геният на Де Бройне си каза думата, за да може Сити да спечели. Белгиецът даде страхотен пас между Трипиър и Шер, за да изведе друга резерва – Оскар Боб, който с прецизен изстрел осигури важния триумф за шампионите. 

Така Сити събира 43 точки, като изпревари втория Астън Вила и е с 2 по-малко от лидера Ливърпул при равен брой мачове. Нюкасъл се бори здраво, но остава 10-и с 29. 

Нюкасъл – Манчестър Сити    2:3

0:1    Бернардо Силва 26
1:1    Исак 35
2:1    Гордън 37
2:2    Де Бройне 74
2:3    Боб 91

Нюкасъл: Дубравка, Трипиър, Шер, Ботман, Бърн, Майли, Гимараеш, Лонгстаф, Алмирон, Исак, Гордън (86 Хол)
Ман Сити: Едерсон (8 Ортега), Уокър, Диаш, Аке, Гвардиол, Родри, Ковачич, Фодън, Б. Силва (69 Де Бройне), Доку (82 Боб), Алварес