Интер постигна важна победи над Болоня като гост с 1-0 пред пълните трибуни на стадион "Ранато Дел'ара". Изненадата в състава на гостите бе оставянето на резервната скамейка на капитана Лаутаро Мартинес. 

"Нерадзурите" започнаха с преса в половината на своя съперник, която доведе до няколко опасни положения. В 10-тата минута удар от малък ъгъл на Алексис Санчес бе спасен от Скорупски. Малко по-късно Дармиан имаше шанс да отбележи, но стреля неточно. В 21-та минута защитник на Болоня подари топката на Барела, но той пропусна, стрелайки в тялото на Скорупски. 

Посетепенно домакините изнесоха играта в предни позиции и задържаха повече време топката в противниковата половина. В 34-ата минута силен удар на капитана Лукас Фъргюсън бе спасен от Ян Зомер. 

В 37-та минута след многоходова атака, Бастони центрира отляво и връхлитащият Ян Бисек засече с глава топката за 0-1. Така Интер се оттегли на почивката с гол аванс.

В началото на второто полувреме Болоня упражни натиск и достигна до добра възможност, но шутът на Стефан Пош мина на сантиметри от гредата. В 74-тата минута отново Фъргюсън стреля от дистанция, но не застраши вратата на Интер. Три минути по-късно Болоня пропиля златен шанс за изравнителен гол. След грешка на защитниците в бяло, Джошуа Зиркзее нахлу фронтално срещу вратаря Зомер, но изстрелът му бе париран. 

До края на двубоя играта се накъса, а Интер упражни ефективна преса в последните минути, с което не позволи на Болоня да създаде опасни положения. Така Интер постигна икономичен успех и успя да съхрани сили за тежкото гостуване на Атлетико Мадрид в Шампионска лига. 

С тези три точки, авансът на футболистите на Симоне Инздаги остава комфортен на върха - цели 18 точки пред втория Ювентус.