Манчестър Юнайтед надви Ливърпул с 4:3 в един спиращ дъха двубой, който дълго ще се помни, за да стигне до полуфиналите за ФА Къп. 

Сблъсъкът мина през невероятни обрати, пропуски и от двете страни, като редовното време завърши 2:2, а в продълженията паднаха още 3  гола, последният в 121-ата минута. 

Червените дяволи поведоха в началото, но след това изоставаха с 1:2 и 2:3, преди да стигна до успеха и да накарат феновете си да полудеят от радост. Малко използваният Амад Диало бе големият герой. 

И двата състава включваха възможно най-доброто, а началото както можеше да се очаква бе интензивно, като още в 4-ата минута Рашфорд потърси далечния ъгъл, но Келехър успя да плонжира и да избие. 

Ливърпул отговори с далечен шут на Собослай, който не затрудни Онана, както и с атрактивен удар от въздуха на Салах, който бе неточен. Домакините обаче определено започнаха амбицирано и в 10-ата минута ликуваха. Рашфорд подаде отлично на Гарначо, който де измъкна зад централния защитник и стреля, Келехър спаси, но Скот Мактомини бе на точното място, за да довкара и да хвърли в екстаз феновете на „Олд Трафорд”. 

Първите 15 минути наистина бяха много силни за Юнайтед, но постепенно Ливърпул навлезе в мача, въпреки че Коби Мейну играеше много силно.  Все пак Червените трудно създаваха ситуации, но Собослай накара Онана да се намесва в 30-ата минута. 

Мачът бе много бърз, с атаки и към двете врати, като в 36-ата минута Мактомини пропусна от чиста позиция, когато получи от Мейну на 10-12 метра, но стреля силно в тялото на Келехър, който изби. Ливърпул веднага направи контра и Онана отрази изстрел на Диас. 

Гостите обаче ставаха все по-опасни и след като гол на Ендо бе отменен заради засада на Салах, се стигнта до 44-ата минута, когато Ливърпул все пак изравни. 

Куанса напредна и влезе в наказателното поле, след което намери Нунес, а той подаде към свободни Мак Алистър. Аржентинецът веднага стреля, като се получи лек рикошет и топката влетя в близкия ъгъл. Въпреки силният шут Онана сякаш можеше да реагира по-добре. 

Това обаче не бе всичко, защото в добавеното време на първата част Ливърпул вкара отново. Гомес отне от Фернандеш при изнасянето и намери Нунес, чийто удар бе спасен от Онана, но при добавката Салах не сбърка отблизо. Последва преразглеждане от ВАР за потенциално нарушение на Гомес и засада, но голът бе потвърден и така Ливърпул водеше на почивката. 

Страхотно полувреме, в което Юнайтед игра повече от добре, но въпреки това изоставаше срещу големия си съперник, който се възползва отлично от положенията си. 

Втората част започна с пробив на Нунес, който от минимален ъгъл успя да стреля. Онана явно очакваше подаване по земя, но все пак успя да избие, но едва не си вкара автогол, избивайки в корнер. Юнайтед отговори с добра ситуация пред Бруно, който проби отляво, но не успя да стреля в далечния ъгъл. 

Последва неточен удар на Нунес, а мачът оставаше двуостър и страхотен. В 57-ата минута реферът пожали Фернандеш, който скочи опасно за една топка срещу Собослай и го фаулира, но не получи картон, след като вече имаше един. От свободния удар Мак Алистър прати топката малко над целта. 

Последва ситуация пред Нунес в 63-ата минута, но Онана изби удара му в близкия ъгъл. Ливърпул търсеше нов гол, с който да реши всичко. Салах също тества вратаря на домакините в минути, в които гостите определено доминираха. 

Тен Хаг пусна Антъни, което не се хареса особено на феновете, но това беше сякаш единствената опция за домакините. Последваах и още смени за отборите, като в един момент Ливърпул сякаш се дръпна малко по-назад и опита да затвори мача. 

Това обаче не стана, защото в 87-ата минута драмата наистина стана пълна. Гарначо проби в наказателното поле и успя да бутне топката към Антъни, който стреля и изравни, за да взриви трибуните. 

Почти веднага след подновяването на играта Харви Елиът опита центриране, но топката се удари в гредата, а след това Диас не успя при добавката. В 94-ата минута Рашфорд можеше да се превърне в герой, след като бе изведен сам срещу вратаря от Ериксен, но прати топката встрани! Невероятно! Имаше съмнения обаче засада и щеше са има намеса на ВАР, ако бе вкарал. В крайна сметка се стигна до продължения и потенциални дузпи при ново равенство и след тях. 

В края на първите 15 минути обаче, Ливърпул отново поведе. Брадли намери Харви Елиът на границата на наказателното поле, който стреля, а топката се отклони в Ериксен, за да заблуди Онана и да спре във вратата. 

На старта на второто продължение Тен Хаг пусна и Мейсън Маунт, който записа първото си участие от 4 месеца насам. В Юнайтед останаха само с двама чисти защитници – Магуайър и Дало, но в 112-ата минута тактиката даде резултат. След 2 сериозно пропуска, Рашфорд направи 3:3, намирайки далечния ъгъл след подаване на Мактомини. Тук много груба грешка направи и Нунес, което също изигра своята роля. 

Мачът отиваше към дузпи, до които можеше да не се стигне, ако в 116-ата минута Мактомини не бе пропуснал след подаване на Рашфорд. Всички очакваха все пак да се стигни до наказателни удари, които трябваше да решат победителя, но  съдбата бе решила друго. В 121-ата минута Юнайтед контраатакува, след като Амад Диало  отне от Харви Елиът и тръгна напред. Гарначо напредна, като се получи ситуация двама на един, аржентинецът подаде на Диало, който намери далечния ъгъл и донесе победата на отбора си в този изумителен двубой! Голмайсторът толкова се зарадва, че си свали екип и получи втори жълт картон, но така или иначе донесе невероятния успех на отбора си. 

Манчестър Юнайтед – Ливърпул    4:3 (прод)

1:0    Мактомини 10
1:1    Мак Алистър 44
1:2    Салах 45+2
2:2    Антъни 87
2:3    Елиът 105
3:3    Рашфорд 112
4:3    Диало 121

Манчестър Юнайтед: Онана, Дало, Линдельоф (106 Маунт), Варан (85 Диало), Уан-Бисака (71 Магуайър), Мактомини, Мейну (80 Ериксен), Гарначо, Фернандеш, Рашфорд, Хьойлунд (71 Антъни)
Ливърпул: Келехър, Гомес (101 Цимикас), Куанса, Ван Дайк, Робъртсън (76 Лрадли), Мак Алистър, Eндо, Собослай (72 Елиът), Салах (77 Гакпо), Нунес, Диас (114 Кларк)