Барселона ще трябва да гони изгодни сделки това лято, като свободни трансфери или сделки под наем, както привлече Жоао Феликс и Жоао Кансело. Нежелани от отборите си играчи ще бъдат добър вариант за подсилване на всички линии в отбора. 

Клубът ще се опита да насочи повече от ресурсите си в търсене на ляво крило, което е една от основните задачи на спортния директор Деко. В списъка му за позицията е крилото на Байерн Мюнхен Браян Сарагоса, твърди местния "Спорт". 22-годишният футболист пристигна в Байерн през януарския трансферен прозорец от Гранада за 17 милиона евро, но често остава извън състава по различни поводи, а и трудно се адаптира към езика според мениджъра Томас Тухел.

Откакто пристигна в края на януари, той има само 35 минути в девет мача. Това кара Деко да смята, че може да му осигури сделка под наем през лятото. Сарагоса бе свързван с Барселона, преди да премине в Байерн. Дали Байерн ще има желание да прекъсне периода на адаптация на някой от играчите си или не, предстои да видим. От лятото клубът ще имат нов мениджър и нов спортен директор, което не дава яснота дали крилото ще напусне Бавария през това лято.