Байерн Мюнхен победи у дома Кьолн с 2-0 в мач от 29-ия кръг на германската Бундеслига. Успехът не дойде никак лесно, и на няколко пъти "баварците" показаха слабости, но грешките им останаха ненаказани. Попаденията за успеха бяха дело на Рафаел Герейро в 65-ата минута и на Томас Мюлер в добавеното време на мача.

Гостите започнаха по-активно двубоя и създадоха две добри ситуации. Първо в деветата минута фарид Алиду нахлу в наказателното поле, но диагоналният му удар мина на сантиметри от дясната греда на Улрайх. Десет минути по-късно центриране отляво намери Саргис Адамян в наказателното поле, който засече с глава, но отново Улрахй не позволи топката да влезе в мрежата. 

Байерн отвърна на предизвикателството, когато Рафаел Герейро бе изведен от Хари Кейн сам срещу Марвин Швебе, но вратарят спаси майсторски удара на футболистна на Байерн. Самият Кейн също можеше да отбележи, но ударът му от десетина метра рикошира в страничната греда зад Швебе. Английският таран опита още един път да вкара, този път с глава, но ударът му бе слаб и лесен за спасяване. В следващта атака отново гредата спря Байерн, след като и Матис Тел с красив удар намери страничния стълб. 

След почивката Байерн успя все пак да разпечати вратата на Кьолн, когато след късо изпълнен корнер Герейро с феноменален удар от границата на наказателното поле направи безпомощен Швебе за 1-0. 

"Козлите" обаче не се предадоха и потърсиха гола, до който бяха много близо в заключителните минути на редовното време. Грешка при изнасянето от защитата на Байерн доведе до разбъркване пред наказателното поле, което доведе до опасен удар на Щефан Тигерс, но Улрайх изби със сетни сили топката. 

Втурнали се напред, гостите оставиха пространства защитата си, което позволи на Байерн да ги довърши с втори гол. Неразбирателство между защитниците на Кьолн позволи на Томас Мюлер да открадне топката, и останал сам срещу Швебе не бе затруденен да затвърди победата на баварците. 

С победата Байерн събира 63 точки, с три повече от третия Щутгарт. Лидерът Байер Леверкузен е далеч напред със 76 и при успех утре у дома срещу Вердер, ще вдигне "сребърната салатиера" предсрочно, четири кръга преди края.