Отборът на Ливърпул продължава да се държи в борбата за титлата в Англия след победа с 3-1 като гост на Фулъм. Попаденията за "мърсисайдци" отбелязаха Александър-Арнолд, Гравенберх и Жота, а Тимоти Кастан оформи крайният резултат на "Крейвън котидж". 

В 32-ата минута Трент Александър-Арнолд изпълни прецизно пряк свободен удар и изведе Ливърпул напред в резултата. Само две минути по-късно Коди Гакпо  можеше да удвои, но ударът му бе избит със сетни сили от Бернд Лено. В ответната атака Боби Рийд се сблъска в наказателното поле с Върджил ван Дайк, но сигнал на съдията Крейг Поусън не последва. "Котиджърс" подложиха на натиск своя съперник до края на полувремето и това даде резултат. Във втората минута на добавеното време след разбъркване в наказателното поле най-съобразителен бе Тимоти Кастан и със добре насочен удар изравни - 1-1. 

След почивката обаче "мърсисайдци" бързо си върнаха преднината, когато Райън Гравенберх получи топката на дъгата на наказателното поле и с фалцов удар не остави шансове на Лено. В 60-ата минута Ливърпул можеше да вкара и трети гол. но Лено следеше добре играта и спаси удара на Жота от малък ъгъл. 

В 72-ата минута Диого Жота проби отдясно, стреля по диагонала, Лено не се намеси добре и топката влетя за трети път в мрежата на лондончани. В 89-ата минута Том Кеърни стреля от границата на наказателното поле, Алисон изби с една ръка, а след това при добавката Родриго Муниз като по чудо не уцели вратата на гостите.

Трите точки позволиха на футболистите на Юрген Клоп да се изравнят с временния лидер Арсенал, като двата отбора имат по 74. Третият Манчестър Сити има 72 точки, но и мач по-малко в запас. Фулъм остава с 42 точки на 12-то място, но е далеч от зоната на изпадащите.