Очаква се Слот, който в момента е начело на Фейенорд, да наследи Юрген Клоп като мениджър на Ливърпул. Нидерландецът разкри намерението си да поеме Ливърпул, като договорка може да бъде постигната до края на уикенда.

90Min проведе симулация на Football Manager 24, за да види как може да се справи Слот на "Анфийлд". В симулацията, Слот е назначен за мениджър на Ливърпул, преборвайки Анхе Постекоглу от Тотнъм за поста. Слот избира да използва формация 4-2-3-1 и се наслади на успешна предсезонна подготовка, докато имаше на разположение крилото на Бенфика Рикардо Орта, който се присъедини преди напускането на Клоп. Новият наставник използва Трент Александър-Арнолд в средата на терена. Въпреки това, Слот прави труден старт на кампанията, като Ливърпул претърпява пет поражения в първите си 12 мача, като губи от Астън Вила, Манчестър Сити, Реал Мадрид, Тотнъм и Арсенал. Нещата се подобряват донякъде за Слот през октомври и ноември, но през 2025 г. загуби от Норич и Нотингам Форест увеличават натиска върху мениджъра, въпреки че Ливърпул успява да продължи напред в Шампионската лига, отстранявайки Цървена звезда. 

Слот не успява да се задържи дълго, тъй като е уволнен през февруари в симулацията след поражения срещу Челси и Манчестър Юнайтед. Мохамед Салах се мъчи под ръководството на Слот и му липсва обичайното хлъднокръвие пред гола. В симулацията Слот е заменен като мениджър на Ливърпул от мениджъра на Брайтън Роберто Де Зерби, който преди това беше свързван с поста в реалния живот.