Евертън потвърди, че четирима играчи ще напуснат клуба това лято, но Деле Али остава, въпреки изтичането на договора му на "Гудисън Парк". 28-годишният полузащитник пропусна целия сезон заради контузия и договорът му ще изтече в края на юни. Въпреки това Али ще остане в Евертън, тъй като продължава дългосрочната си рехабилитация на проблем със слабините, с надежди за нов договор, след като се възстанови напълно.

От друга страна, плеймейкърът Андре Гомеш и вратарят Анди Лонгеран ще напуснат, когато договорите им изтекат. 30-годишният Гомес се присъедини към Евертън като първоначален наем от Барселона през 2018 г., но в крайна сметка отбеляза само четири гола в 144 мача. Лонерган се присъедини преди две години безплатно от Уест Бромич, но не записа нито едно участие за отбора. 

Другите напускащи Евертън са взетите под наем Арнаут Данжума и Джак Харисън, които се завръщат в своите клубове . Очакваха се големи неща от 27-годишния холандски национал Данжума, когато той пристигна от Виляреал. Крилото в крайна сметка отбеляза веднъж в 14 изяви в лигата, като последният му мач беше през януари. 27-годишния Харисън отбеляза три гола в 29 мача, след като се възстанови от контузия.