Отборите в тазгодишната "Копа Америка" ще се включат в тазгодишното издание на турнира в САЩ, за да определят най-добрия отбор на континента. Континенталният турнир започва на 20 юни, когато Аржентина се изправя срещу Канада. След това имаме непрекъснат почти всекидневен екшън до големия финал на 7 юли, който трябва да започне на стадиона в Маями в 20:00 часа местно време.

Според ESPN, "Копа Америка" през 2024 г. ще раздаде 72 милиона долара парични награди на отборите на турнира, като победителят ще получи 16 милиона долара - рекорд, който разбива предишните суми. В доклада се посочва, че всеки отбор „ще получи награда за участие от 2 милиона долара само за участие, а останалите 40 милиона долара ще бъдат разпределени като награден фонд. Паричната част от наградата е над два пъти повече от $19,5 милиона, които бяха присъдени през 2021 г. Тогава победителят Аржентина получи $6,5 милиона. Скокът в паричните награди е значителен и подчертава защо КОНМЕБОЛ и КОНКАКАФ избраха да разширят турнира този път.

САЩ бе домакини на Copa América Centenario през 2016 г., когато имаше общ награден фонд от 21,5 милиона долара, като 6,5 милиона долара отидоха за победителя Чили. По 2 милиона долара от наградния фонд ще получат отборите, които стигнат до четвъртфиналите, докато отборът на четвъртото място ще получи 4 милиона долара. Отборът на третото място ще вземе $5 милиона, докато загубилият финалист ще получи $7 милиона. Освен тази огромна сума пари, организаторите на турнира ще покрият и разходите на отборите за хотели, самолетни билети и наземен транспорт.