Звездата на Реал Мадрид Тони Кроос вероятно няма да получи оферти от клубове от Саудитска Арабия, а откровената му критика към незачитането на човешките права в страната, прави шансовете му почти нулеви. Отношението към него бе негативно, когато "Лос Бланкос" участваха на Суперкупата на Испания този сезон, като всяко негово докосване беше освирквано, но той не показа никакви признаци да смекчи позицията си.

Говорейки пред Cadena SER, Кроос обясни, че на известно ниво се е наслаждавал на ролята на "лошият".

„Там хич не ме обичат. Ще ми липсват ли освиркванията? Не не. Това, което ще ми липсва, е футболът, играта. Винаги съм казвал, че искам да завърша кариерата си в Реал. Щастлив съм да го направя.“

Когато бившата звезда на Селта Виго Габри Вейга премина с 35 милиона евро в Ал-Ахли, Кроос коментира под публикация, наричайки това смущаващо. Но негативизма, който си навлече също не го смути. „Изобщо не се притеснявах. Всеки си има мнение и моето мнение не се е променило. За мен това не е страна, в която се виждам да играя поради различни причини, които вече обясних преди. Нито да играя, нито да живея там."