Манчестър Юнайтед и Арсенал са готови да кръстосат шпаги, за да подпишат с френското дете чудо Дезире Дуе. Младият полузащитник се превърна в един от най-вълнуващите таланти в Лига 1 през изминалия сезон и половина с изявите си за Рен.

Формата му привлече окото на множество клубове от Висшата лига, които биха могли да го привлекат това лято. Според Mail Online, Манчестър Юнайтед и Арсенал са отправили запитвания относно услугите му. Тотнъм също е сред тези, които го следят. Интересът не се ограничава само до Висшата лига. Европейски клубове като Пари Сен Жермен, Байерн Мюнхен, Байер Леверкузен и Борусия Дортмунд следят Дуе.

18-годишният вундеркинд има две оставащи години от договора си с Рен. Френският клуб е отворен за продажба, стига офертата да е поне 35 милиона паунда заедно със значителни бонуси. Шефът на Рен Жулиен Стефан говори за бъдещето на младежа през уикенда и призна, че трансфер е възможно.  Дуе има 76 мача за Рен, откакто проби в отбора. Той отбеляза осем гола и даде седем асистенции през изминалата кампания.

 

снимка: calciozz.it