Англия изигра поредния си слаб мач, но въпреки 0:0 със Словения завърши на първото място в група С на Евро 2024. 

Англичаните отново бяха неубедителни, като им липсваше креативност и скорост, а Гарейт Саутгейт както обикновено бе  твърде консервативен и предпазлив в действията си, като направи твърде късно смените си, които пораздвижиха играта. 

Все пак с 5 точки тимът завършва на върха, докато словенците, които бяха добре подредени и организирани, записаха третото си равенство и с 3 точки също продължават напред, най-вероятно като трети в групата, тъй като след 0:0 със Сърбия, Дания също е с 3 точки и по-малко жълти картони. Тези резултати също така изхвърлиха Хърватия от турнира, а англичаните ще играят или с Нидерландия, или с третия от групата на Белгия, Украйна, Словакия и Румъния. 

Както се очакваше единствената промяна за Англия бе включването на Конър Галахър  в средата на терена вместо Трент Александър-Арнолд. 

Англичаните опитаха да пресират здраво в началото, но първата добра атака бе за Словения, като в 5-ата минута Шешко стреля с глава, но сравнително слабо и Пикфорд не бе затруднен. 

В следващите минути хората на Саутгейт така и не можеха да организират нищо опасно и действаха доста бавно срещу добре организирания си съперник. В 20-ата минута Сака вкара, но асистентът Фодън бе в засада преди това, така че попадението бе отменено. 

Последва период, в който играта не се променяше и мъките на Англия продължаваха. Без идея, креативност и острота нищо опасно не се случваше. Хари Кейн стреля точно в 31-ата минута, но без никакви проблеми за Облак. Малко след това Фодън стреля отично от пряк свободен удар, но Облак внимаваше и спаси. 

Словенците продължаваха да играят много добре и опитваха и да атакуват, като в 38-ата минута размениха петнайсетина паса, преди да стигнат до центриране, което не донесе нищо, но контролът и взаимодействието между играчите бе много добро. 

В 40-ата минута англичаните най-после направиха добра атака, при която Трипиър остана сам и центрира към далечната греда, но Галахър и Кейн се разминаха и не успяха да засекат в мрежата. 

Така паузата дойде при 0:0, а веднага след нея Саутгейт направи смяна, като пусна Коби Мейну вместо Конър Галахър. Отборът му опита да вдигне темпото и да изостри играта, но това не се получи особено, въпреки двата изпълнени корнера. Последва и разбъркване, което не донесе успех,  въпреки че след още един корнер Стоунс стреля с глава, но Шешко блокира и може би спаси чист гол. 

Англичаните доминираха в притежанието, но без да измислят нищо пред вратата на съперника. Саутгейт пак се забави със смените, като пусна Палмър чак в 71-ата минута, а за последните минути и Александър-Арнолд и Антъни Гордън, но голът не само че не идваше, но и не се виждаше как ще дойде. Райс опита късмета си отдалеч и опитът му не бе лош, но все пак бе неточен. 

В добавеното време резервата Антъни Гордън даде хубава топка напред, Кейн отклони с пета, а след това Палмър стреля, но сравнително слабо и Облак спаси. Все пак хубава атака на англичаните, но твърде късно и в крайна сметка мачът завърши 0:0. 

Англия – Словения    0:0

Англия: Пикфорд, Уокър, Гехи, Стоунс, Трипиър (84 Александър-Арнолд), Райс, Галахър (46 Мейну), Белингам, Фодън (89 Гордън), Сака (71 Палмър), Кейн
Словения: Облак, Карничник, Дркушич, Бийол, Янжа (91 Балковец), Стоянович, Черин, Елшник, Млакар (86 Станкович), Шпорар (86 Челар), Шешко (75 Иличич)