Левски ще изиграе първия си мач от месец насам. За последно "сините" бяха на терена на 1 ноември, когато загубиха с 0:1 от Лудогорец в Разград. После двубоите на столичани бяха отложени заради коронавирус в отбора, отделно имаше и пауза за националните отбори.

През това време Левски направи и треньорска смяна. На "Герена" се завърна Славиша Стоянович. Той има тежката задача още днес да спре негативната серия на отбора от 5 поредни мача  без победа в efbet Лига.

"Смърфовете" са и в приповдигнато настроение заради разгрома с 6:0 над градския съперник Ботев. Освен това те не са губили на "Герена" в последните си две гостувания – 0:0 за Купата и победа с 2:1 за първенство.

Локо е и в серия от три поредни успеха като гост в първенството – 3:1 над Етър Велико Търново, 3:1 над Берое и 3:0 над Царско село. Отборът има 7 победи в историята си на "Герена". 5 от тях са в последното десетилетие.

Гледайте мача на живо от този линк

Левски - Локомотив Пловдив 1:0

Голмайстор: Робърта (35-дузпа)

Левски: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Живко Атанасов, Алекс Петков, Тома Даске, Патрик-Габриел Галчев, Мартин Райнов, Илия Юруков, Здравко Димитров, Насиру Мохамед, Робърта

Локо Пловдив: Мартин Луков, Милош Петрович, Лукас Масоеро, Динис Алмейда, Бирсент Карагерен, Момчел Цветанов, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев