Григор Димитров срещу Джон Иснър, мач от 1/8-финалите на турнира в Индиън Уелс. Гледайте срещата не преди 23.00 часа по MAX Sport 1.

Първата ни ракета Григор Димитров ще се изправи срещу Джон Иснър в осминафинален сблъсък от тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс, Калифорния. Двубоят ще започне не преди 23:00 часа българско време тази вечер.

Най-силният български тенисист намери място в тази фаза след две последователни двусетови победи над австралиеца Джордан Томпсън и представителя на Казахстан Александър Бублик. Григор замени в основната схема на надпреварата Новак Джокович, който от понеделник отново ще бъде номер 1 в световната ранглиста, поради неваксирането на сърбина срещу Ковид-19, което не му позволява да участва в калифорнийската пустиня. Представителият на домакините Иснър пък се справи последователно със сънародника си Сам Куери и аржентинеца Диего Шварцман.

Димитров и Иснър имат три мача помежду си, като предимството в преките сблъсъци е на страната на 36-годишния американец – два на един успеха. Последната им среща бе драматично спечелена от Иснър в осминафиналите на Мастърса в Париж през 2017 след 7-6 (10), 5-7, 7-6 (3). В същата година Григор се наложи трудно на полуфиналите в Синсинати, преди да спечели първата си и единствена титла от сериите 1000, а през 2015 Иснър побеждава нашия тенисист в трети кръг на друг от Мастърс турнирите в Маями в два сета.

При успех над американеца, Димитров ще се изправи на четвъртфиналите срещу победителя от двойката Андрей Рубльов – Хуберт Хуркач. Григор има две победи и две загуби в мачовете с Рубльов, а с Хуркач е изиграл един двубой досега, именно в Индиън Уелс, където на четвъртфиналите миналата година стигна до успех след обрат с 3-6, 6-4, 7-6 (2).

Пълната програма със спортно съдържание в ефира на MAX Sport ще намерите ТУК